networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, June 16, 2012

Jose Mourinho "The Special One" Terima Kunjungan DS @NajibRazak..Selamat Tinggal Manchester United?


Semalam merupakan hari bersejarah bagi DS Najib Razak apabila mendapat kunjungan daripada Jose Mourinho di Pejabat Perdana Menteri. Mungkin ada sesuatu rahsia kejayaan yang telah dikongsikan Jose kepada PM kita. 

Jose merupakan seorang Jurulatih Bola Sepak yang juga mendapat jolokan "The Special One" oleh pengiat sukan Bola Sepak sememangnya terkenal dengan bakat 'Anugerah Tuhan' merancang strategi bola sepak. 


Seharusnya orang yang paling iri dalam pertemuan tersebut ialah Anwar Ibrahim kerana dia sendiri mengetahui bahawa Jose mempunyai keistimewaan merancang percaturan dan membaca corak permainan musuh dalam bola sepak. 

Mungkin, DS Najib mendapat sesuatu resepi kejayaan Jose merancang percaturan untuk diaplikasikan dalam PRU 13 yang akan menjelang tiba. Sama-sama kita doakan ianya berjaya...


Peminat setia Manchester United di Malaysia jangan berasa bimbang kerana DS Najib tidak membuat pengumuman bahawa beliau akan keluar daripada penyokong Manchester Utd. dan bertukar kepada Real Madrid. Malah, penyokong Real Madrid di Malaysia pasti jeles kerana DS Najib mendapat autograf Jose..
Nazmi Faiz Mansor 3 dari kiri bergamba bersama pasukan SC. Biera-Mars.
Jose sempat memberi pendapatnya terhadap Nazmi Faiz Mansor yang bakal menyarung jersi kelab Liga Portugal, SC Biera-Mars.
“Di Liga Perdana Inggeris, seseorang pemain tidak boleh belajar dengan baik kerana corak permainan lebih agresif dan mementingkan kekuatan fizikal.  
“Di Portugal, ia sesuai untuk seorang pemain belajar sesuatu yang baru. Ia lebih kepada corak hantaran pendek,” katanya ketika ditemui pada majlis makan malam di Kuala Lumpur semalam.- Berita Harian

Ikuti Laporan penuh dibawah..

PUTRAJAYA: Jose Mourinho, head coach of the Spanish football club Real Madrid, called on Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak Friday.

Mourinho, widely regarded as one of the best football coaches of all time, arrived at the Perdana Putra building at 3 pm and was ushered to the Prime Minister's Office at Level Five.

Mourinho (left) chats with Najib during their meeting at the Prime Minister's Office in Putrajaya 

He is in Malaysia for a brief visit after having taken up a special invitation by Singapore billionaire Peter Lim to attend an event relating to the Singapore Olympic Foundation-Peter Lim Scholarship in Singapore on Thursday.

Lim's friend, Berjaya Group founder Tan Sri Vincent Tan, is hosting the coach's visit to Kuala Lumpur.

Mourinho won the first ever FIFA Best Coach Award in 2010. - Bernama

1 comment:

Anonymous said...

aku perhatikn, dlm ksibukkn pm urus negara, ada juga masa bliau bsosial dgn rkyt spt minum teh, tgok bola dsb. tp anwar pula, dlm ksibukn tak buat kerja utk parlimen pmtg pauh dan sibuk kutuk2 kjaan, mcm tak dak masa bsama rakyat.tp sana sini ceramah..demi rakyat.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA