networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, June 28, 2012

PAS mungkir janji dan Realiti yang cuba disembunyikan... #Pasrabut


Bumi Kelantan bergolak tempoh hari kerana ada 2 pihak yang tidak berpuas hati. 1 team menuntut janji manis kerajaan PAS dan 1 lagi mahu menuntut royalti minyak.

Dimaklumkan seramai 3000 berpihak kepada team Royalti dan selebihnya menuntut Janji.

Aku betul-betul hairan dengan puak PAS ni..kenapalah korang ni bingai sangat..

3000 orang tuntut Royalti Minyak..tapi hanya 1000 orang sahaja yang tuntut 22 JANJI manis yang ditaburkan PAS. 

Bagi aku, orang yang memihak kepada pro Royalti ni sebenaranya rela diri mereka terus ditipu oleh PAS. PAS sememangnya pandai berjanji tetapi waktu menunaikannya memang lambat dan mungkin tak dapat...kenapa puak 'R' tak nak menuntut perkara yang sama iaitu 22 janji manis yang belum ditunaikan?

Owh..kalau mereka ikut tunai janji makanya mereka mungkin dikategorikan sebagai derhaka kepada PAS..jadi mereka tuntutlah Royalti kerana kerajaan PAS pun sokong agenda ini.

Kalau derhaka kepada PAS maka masuk neraka...kihkihkih...

Puak 'R' rela kerajaan PAS mungkir janji....

Nak pilih 1 royaltu atau tuntut 22 janji??

Kita singkap kembali siapa PAS yang sebenarnya..


Renung - renungkanlah angkara "Parasit" dimana kejujuran PAS dalam memartabatkan ISLAM......!!!!


PAS Yang Perlu Dikenali...........!!!!


1. PADA MULANYA… Kata PAS: UMNO menjadi kafir kerana bekerjasama dengan parti-parti kafir seperti MIC dan MCA. “Sesiapa yang reda dengan kufur maka dia menjadi kufur..” (Kuliah Di Marang 1983)


KEMUDIANNYA… PAS bekerjasama dan berpelukan dengan DAP dan calon-calon bukan Islam dalam pilihan raya ke-11 dan 12.


2. PADA MULANYA… Kata PAS: “Haram orang Islam memangkah calon kafir. Ini kerana Allah mengharamkan melantik orang kafir menjadi pemimpin”.


KEMUDIANNYA… Dalam pilihan raya ke-12 PAS meminta ahli-ahlinya memangkah calon bukan Islam dari parti PKR dan DAP. Bahkan PAS meredhai Guan Eng sebagai pemimpin mereka di Pulau Pinang.


3. PADA MULANYA… PAS kata: “Kerajaan BN adalah kerajaan mungkar kerana membiarkan kilang-kilang arak dan kelab-kelab malam beroperasi”


KEMUDIANNYA… Selepas PAS dan rakan-rakan menang di Selangor, mereka tidak pula membantah kilang-kilang arak yang besar-besar di negeri itu seperti Carsberg di Shah Alam dan Kelab The Ship yang PAS begitu marah pada masa lalu malah dalam semua majlis PAKATAN RAKYAT ada disajikan ARAK seprti MAJLIS ARAK pula...


4. PADA MULANYA… PAS kata kepada Pak Lah semasa beliau TPM diarahkan mengawal virus JE: “Badawi di Arab jaga unta, Badawi di Malaysia jaga Babi”


KEMUDIANNYA… Kerajaan Selangor yang disertai oleh PAS cuba mengendalikan urusan Babi bahkan mencanggihkan ladang Babi "YANG TERBESAR DI ASIA", tak pulak PAS kata kerajaan mereka ‘kerajaan Babi’.


5. PADA MULANYA… PAS kata: Tun Dr. Mahathir firaun, thaghut, dosanya tidak terampun, perosak negara, kejam dan berbagai lagi.


KEMUDIANNYA… Bila Tun Tun Dr. Mahathir kritik Pak Lah, PAS puji Tun Dr. Mahathir. Ada pemimpin pemuda PAS yang cium tangan Tun Dr. Mahathir semasa dia ceramah di Taman Melewar. PAS kata: “Tun Dr. Mahathir bijaksana, negarawan terbilang, sangat berjasa, kuat memikirkan kepentingan negara, Malaysia memerlukan orang seperti Tun Dr. Mahathir bukan Pak Lah”.


6. PADA MULANYA… Masa Anwar Ibrahim duduk dalam UMNO, PAS kata: “Anwar munafik, pengkhianat agama, jual agama, berpura-pura…”


KEMUDIANNYA… Bila Anwar kena pecat, PAS kata: “UMNO buang Anwar sebab dia pejuang Islam, dia memerangi rasuah dan itu tandanya UMNO anti-Islam”.dan kini PAS menjadi penyokong TEGAR anwar pula walaupun terang2 anwar melakukan kemusnahan pada NEGARA dan segala KEMUNGKARAN..


7. PADA MULANYA… Masa Anwar dituduh dengan tuduhan seks, PAS kata: “Dalam Islam tidak boleh tuduh orang dengan tuduhan seks, melainkan kena ada empat orang saksi”. Macam tu juga depa kata semasa Mat Sabu dituduh berkhalwat.


KEMUDIANNYA… Bila PAS ceramah, ramai penceramah PAS tuduh pemimpin UMNO dengan tuduhan seks dan berbagai, PAS kata: “Ini tujuannya untuk menegakkan Islam iaitu Amar Makruf dan Nahi Mungkar..”


8. PADA MULANYA… PAS kata: “Sesiapa yang menolak hudud kerana masyarakat majmuk maka dia menjadi kafir”


KEMUDIANNYA… PAS Kedah yang baru memerintah kata: “Kedah tidak boleh buat macam Kelantan dalam semua benda seperti tutup pusat judi, sebab di Kedah ramai orang bukan Islam, bukan macam Kelantan.Malah kerajaan negeri KEDAH pun tidak bersedia untuk melaksanakan HUDUD di negeri terbabit...


9. PADA MULANYA… PAS kata: “Bersekongkol dengan parti politik yang tidak berpegang dengan dasar Islam jadi sesat atau kufur”.


KEMUDIANNYA… PAS berkawan dan berjihad bersama PKR. Bahkan PKR yang memimpin PAS sekarang, sedangkan parti Anwar itu tidak pun menyebut dalam perlembagaannya Islam sebagai dasar.Malah kerana ANWAR lah ISLAM semakin dicabar sekarang...ANWAR meletakkan ISLAM sama tarafnya ngan agama2 lain...malah KALIMAH ALLAH pun ANWAR perdagangkan...PAS hanya membisu...


10. PADA MULANYA… PAS kata: “Kerajaan yang tidak berusaha menjalankan hukum hudud adalah kerajaan yang Quran kata: “Sesiapa yang tidak berhukum dengan hukum Allah, maka mereka adalah orang-orang kafir”.


KEMUDIANNYA… PAS Kedah kata: “Hudud tidak termasuk dalam keutamaan kerajaan PAS Kedah” (Azizan Razak)


11. PADA MULANYA… PAS kata: “UMNO mungkar sebab benarkan pembinaan kuil-kuil yang banyak, terutama Batu Caves”.


KEMUDIANNYA… PAS Kelantan telah izinkan tokong Buddha tidur yang terbesar di Asia dan tokong Budha berdiri tertinggi di Asia Tenggara…menyamai ketinggian 12 tingkat bangunan,beberapa lagi patung buddha dan HANYA MEMBINA SEBUAH MASJID SELAMA PEMERINTAHAN PAS SELAMA 22TAHUN DI KELANTAN...inikah dikatakan NEGERI SERAMBI MEKKAH...??


12. PADA MULANYA… Amanat Hadi kata: Menentang UMNO adalah jihad dan jika mati syahid sebab UMNO tak pakai undang-undang Islam memerintah.


KEMUDIANNYA..PAS perintah Kelantan dah 22 tahun, sekarang Kedah dan Selangor sudah hampir 1 penggal, mereka kata pula undang-undang hudud bukan keutamaan PAKATAN RAKYAT. Apakah jika menentang PAS sekarang adalah jihad dan syahid?


13. PADA MULANYA…PAS kata: UMNO tak amanah kerana telah hilangkan banyak duit Negara


KEMUDIANNYA..PAS telah lesapkan banyak duit koperasinya sendiri Ko-Hilal. Ahli-ahli koperasi itu semua maklum hal tersebut, wang mereka hilang entah ke mana?RM600 juta peruntukan KERAJAAN PUSAT untuk mengatasi masalah air di KELANTAN,di mana digunakan....?dll...


14. PADA MULANYA…PAS kata: “Tidak boleh berkerjasama dengan UMNO sebab UMNO tolak Islam”


KEMUDIANNYA..PAS kerjasama dengan DAP yang selalu dok kata: “Kami menentang negara Islam” (Kit Siang)."Lankah mayat kami dahulu" (Karpal singh) Bahkan PAS Perak kata: “Kerjasama dalam kerajaan bersama DAP, lebih mulia dari berkerjasama dengan UMNO”.


15. PADA MULANYA…PAS kata: “UMNO tak layak mewakili Islam sebab UMNO tidak mempunyai ciri-ciri Islam yang sepatutnya”


KEMUDIANNYA..PAS sekarang berkempen mewar-warkan bahawa pimpinan tertinggi mereka yang disanjungi di Penang iaitu Lim Guan Eng ingin meniru khalifah Umar Abdul Aziz. Apakah iman Guan Eng begitu suci dan sempurna bagi PAS. Mungkin lepas ini PAS akan beritahu bahawa Guan Eng kuat sembahyang tahajud macam khalifah Umar Abdul Aziz.


16. PADA MULANYA…PAS kata: “UMNO tidak mahu cegah mungkar masa memerintah”


KEMUDIANNYA..PAS hanya mendiamkan diri dengan berbagai pusat-pusat mungkar yang ada di Kelantan, Perak, Selangor dan Kedah. Rumah pelacuran di Kota Bharu cuma 500m sahaja dari Pejabat Nik Aziz.


17. PADA MULANYA…PAS kata: “Tidak boleh wujudkan jemaah Islam yang lain selain PAS yang merupakan jemaah pertama di Malaya. Mereka yang wujud itu adalah penentang gerakan Islam” (Ketua Dewan Ulama PAS, Harun Taib).


KEMUDIANNYA..PAS meredai kewujudan parti-parti lain seperti PKR, Semangat 46, bahkan berkerjasama dengan begitu erat dengan mereka. Kanapa boleh? Kenapa tak suruh masuk PAS saja?Dan PAS lupa UMNO ADALAH JEMAAH ISLAM PERTAMA DI MALAYSIA INI DAN PAS LAH PUNCA SEGALA PERPECAHAN INI..


18. PADA MULANYA…Semasa berkerjasama dengan Parti Semangat 46: PAS memuji-muji Tengku Razali, Rais Yatim dengan pujian yang sakan tentang kebijaksanaan mereka. Bahkan PAS bertakbir dalam majlis mereka.


KEMUDIANNYA..PAS kutuk depa semua dan kata macam-macam. Sedangkan dulu puji sakan dan berlebih-lebihan. Mereka memang asal dari UMNO, adakah PAS lupa? Apakah selepas ini PAS juga akan mengutuk PKR dan DAP jika kerja sama itu gagal?.


19. PADA MULANYA…PAS kata: Tidak boleh berpakat, atau cenderung hati dengan orang kafir yang menentang Islam. Itu boleh batal Islam


KEMUDIANNYA..PAS menerusi PKR berbaik-baik dengan pemimpin HINDRAF yang menentang keistimewaan Islam dalam negara ini. Bahkan PAS kata: “Kita tidak berminat menentang Hndraf, itu hak mereka untuk berdemonstrasi” (Harakah).Menyokong AMBIGA RATU MURTAD dll.......


20. PADA MULANYA…PAS kata haram menyertai UMNO atau tolong UMNO sebab dasar mereka tak Islam.


KEMUDIANNYA..PAS tak marah pula orang sertai PKR dan DAP, bahkan PAS
bersekonkol ngan mereka dalam PRU ke-12 dan PRU 13 akan datang ini....

Renung - renungkanlah dimana kejujuran PAS dalam memartabatkan ISLAM......!!!! -   Pejuang Agama Bangsa Negara "FAN PAGE"

HE : Ciri-ciri munafik..bila berjanji dia mungkar..bila berkata dia dusta..semua PAS ada... undi PAS masok SYORGA!!!kikiki

Sabda Rasulullah s.a.w yang maksudnya: 

“Ada empat perkara, sesiapa yang melakukannya maka ia adalah seorang munafik tulen. Sesiapa yang melakukan satu daripada empat perkara itu, maka ia mempunyai salah satu daripada sifat munafik, hingga dia meninggalkannya . (Empat sifat itu ialah) apabila dipercayai ia khianat, apabila bercakap ia berdusta, apabila berjanji ia mungkir dan apabila bertengkar ia mengenepikan kebenaran. (Menegakkan benang basah ) “. 
Riwayat Ahmad

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA