networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, July 25, 2012

Musibat bila Rumah Allah jadi PENTAS POLITIKUS PAS...

MASJID DINAIKI AIR


MUSIBAT - Bila Masjid Yang Menjadi Pentas Politik Pemimpin Kafir Harbi Ditengelami Air.... Tazkirah Ramadhan KHAS Ahlol Ahlol Tolol PAS...!!!

Inilah dia BALA yang diturunkan oleh Allah swt terhadap DOSA Kafir Harbi Xavier Jeyakumar yang diarahkan oleh PAS Kota Raja untuk menyampaikan TAZKIRAH Ramadhan pada bulan tahun 2009.....

Azabnya masih dirasai sehingga ke malam ini, sudah 3 malam teraweh jemaah Masjid Ar Rahimiah menanggung siksa kepayahan tidak boleh lagi menunaikan solat di dewan utama masjid berkenaan.

Beberapa bulan yang lalu, "bencana banjir" yang menimpa masjid ini menimbulkan rasa pelik keseluruhan penduduk serta jemaah Masjid Ar Rahimiah kerana kedudukan posisinya diatas bukit iaitu Bukit Lipat Kajang mana mungkin menanggung kesan banjir ini..?

Sedangkan Hospital Tengku Ampuan Rahimah yang bertentangan di kedudukan lebih rendah tidak mengalami banjir...!

Apakah yang berlaku ini sebagai tanda kemurkaan Allah terhadap pimpinan PAS Kota Raja yang sanggup menyundalkan agama islam demi kepentingan politik bangang mereka sehingga tergamak membenarkan Xavier wakil rakyat DUN Sri Andalas memijak-mijak tempat sujud disaf hadapan masjid...? SELANJUTNYA


_____________________________________________________________

KUBAH MASJID ROBOH


Al-kisah di negeri Kelantan Serambi Mekah, kelmarin kubah sebuah masjid yang dibina sejak tahun 1977 jatuh dan hampir menghempap para jemaah selepas waktu berbuka puasa.

Jika kejadian ini berlaku di negeri yang di perintah oleh BN, sudah tentu pak lebai PAS akan mengatakan ini adalah kerana kemurkaan dari Allah.

Jika tidak pun mereka akan mengatakan keruntuhan disebabkan amalan rasuah, kronisme bla bla bla... lalu meletakkan semua kesalahan kepada UMNO.

Melihat kejadian yang berlaku di Kelantan ini, adakah ini petanda kemurkaan Allah kepada kerajaan yang ditadbir oleh PAS, kerana terlalu melebih-lebihkan tokong buddha dan berhala?

Baca SINI & SINI - untuk melihat bagaimana PAS melebih-lebihkan tokong daripada masjid. SELANJUTNYA

_____________________________________________________________

Masjid-masjid Allah dimakmurkan, tetapi bukan oleh orang-orang yang menyekutukan, yang menyaksikan terhadap diri-diri mereka sendiri akan ketidakpercayaan mereka terhadap ayat-ayat Allah (9:17). Mereka yang seharusnya memakmurkan masjid-masjid Allah dijelaskan di dalam ayat yang menyusul, berbunyi, 
"Yang akan memakmurkan masjid-masjid Allah hanyalah orang-orang yang percaya kepada Allah, dan Hari Akhir, dan melakukan solat, dan memberikan zakat, dan tidak takut kecuali kepada Allah. Mudah-mudahan mereka itu adalah di kalangan orang-orang yang mendapat petunjuk." (9:18) 
Ada pula orang-orang yang menyalahgunakan masjid. Mereka, antara lain, menggunakannya dalam pertentangan, dan ketidakpercayaan kepada ayat-ayat Allah, dan memecahkan orang-orang mukmin. Namun, "mereka bersumpah, 'Kami tidak menghendaki sesuatu melainkan kebaikan'; dan Allah mempersaksikan bahawa mereka adalah pendusta-pendusta" (9:107). Masjid seperti itu dilarang berdiri di dalamnya selama-lamanya. Arahan dan suruhan-Nya berbunyi, 
"Janganlah berdiri di dalamnya selama-lamanya. Masjid yang didirikan atas takwa sejak hari pertama adalah lebih wajar untuk kamu berdiri di dalamnya; di dalamnya terdapat lelaki-lelaki yang suka membersihkan diri mereka; dan Allah menyukai orang-orang yang membersihkan diri mereka." (9:108)

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA