networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, July 19, 2012

PANAS!! ADUN PKR SOKONG 'SPIN'?

dari kiri Amran Ahmad (Moderator AntaraPos), Tun Faisal (Pengerusi UMB),
Shuhaimi Shafie (ADUN Sri Muda, PKR) dan  Hatta Wahari (Ahli DAP)

SHAH ALAM, 19 Julai - Satu sesi diskusi bertajuk "Peranan Media Baru Menjelang PRU ke-13" telah dianjurkan oleh Antara Pos bertempat di De Palma Hotel. 

Sesi diskusi yang dilangsungkan selama 2 jam tersebut telah mengupas peranan Media Baru menghadapi PRU 13.

Antara panel yang hadir Tun Faisal (Pengerusi Unit Media Baru), Shuhaimi Shafie (ADUN Sri Muda, PKR) dan Hatta Wahari (bekas Presiden Kesatuan Wartawan sebagai ahli DAP).

Ketiga-tiga panelis telah bersepakat bahawa media baru sekarang ini berperanan sebagai cabang arus perdana di kawasan bandar. Media konvensional seperti surat khabar telah diakui penting bagi menyampaikan maklumat parti menyampaikan berita.

Tun Faisal berkata "masyarakat bandar sekarang ini tidak ramai yang bergantung kepada berita jam 8. Kehidupan mereka yang kian sibuk membataskan mereka untuk membaca surat khabar dan menonton buletin utama. Faktor ini memyebabkan mereka lebih cenderung mendapatkan maklumat melalui telefon bimbit. Contohnya twitter, saya sendiri mengamalkan cara ini kerana segala maklumat terkini boleh diperolehi di twitter."

Dalam pada itu, ADUN PKR Seri Muda Shahzimi Shafie berkata "Saya tidak menafikan bahawa media baru ini punyai peranan yang amat besar dalam penentu kemenangan dalam PRU-13. Sebagai orang politik, kita tidak dapat lari dari 'spin' sesuatu berita. Ini lumrah ahli politik" Selanjutnya di http://www.putrajaya-online.com/2012/07/diskusi-peranan-media-baru-menjelang.html
No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA