networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, July 28, 2012

Ulama Muda UMNO imamkan solat bersama Tantawi PAS


Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Solat sebelum program debat antara Fathul Bari dan Tantawi telah diimamkan oleh Fathul Bari, Ulama Muda UMNO (ILMU). 

Dengar cerita kedua-dua pertemuan debat antara Tantawi dan Fathul Bari telah diimamkan oleh Fathul Bari sebelum acara bermula. 

Ini sebenarnya bukanlah isu yang besar..siapa sehaja boleh jadi imam asalkan ISLAM..

tapi yang jeliknya di sini ialah sikap PAS. mereka seolah-olah mengatakan bahawa merekalah yang paling suci dan masuk syurga...

Siapa sokong UMNO sesat kerana bekerjasama dengan MCA dan MIC..MCA dan MIC tu kafir...kahkahakh..siapalah yang cakp macam tukan kalau bukan PAS PIS PUS....
"Janganlah kamu mencela apa jua perkara kebaikan (yang dilakukan) , walaupun hanya sekadar seseorang bertemu saudaranya dengan wajah yang senyum dan riang.."
(Riwayat Ahmad , dari hadis Jabir , no. 19717) 
Dari Abu Hurairah dari Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam beliau bersabda: "Seluruh amal manusia dihadapkan kepada Allah Subhanahu wa ta'ala dua kali dalam sepekan. Yaitu pada hari Senin dan Kamis. Lalu Allah mengampuni dosa setiap hamba-Nya yang mukmin, kecuali orang yang bermusuhan. Maka dikatakan kepada mereka: tinggalkanlah dahulu kedua orang ini, sampai mereka berdamai."(riwayat muslim no: 4654)
HE : sokong UMNO bukan bererti kita ahli neraka dan sokong PAS bukan bererti masuk SYURGA kalau perangai macam setan...siapa kita hendak melabelkan seseorang itu sesat?fikir-fikirlah PAS... 

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA