networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, August 12, 2012

Duit Malaysia dan Imej Sebenar

Mungkin sebelum ini kita tidak tahu dan tak terfikir untuk ambil tahu imej sebenar yang cop di duit kertas yang kita guna seharian...

Pada entry kali ini aku hendak kongsikan 2 keping gambar yang mana adalah imej sebenar yang diaplikasikan ke dalam duit kertas Malaysia..

1) Gambar pertama ini ialah gunung Kinabalu yang mana menjadi imej yang digunakan di duit kertas RM 1.00...RM 1.00 ialah gaji Anwar Ibrahim selaku penasihat Selangor..sungguh pemuah anwar..kikiki...


2) Imej kedua ialah gambar Tunku Abdul Rahman ibni Almarhum Tuanku Muhammad, ialahYang DiPertuan Besar Negeri Sembilan yang merupakan Yang di-Pertuan Agong Pertama Malaysia. Baginda lahir pada 24 Ogos 1895 dan meninggal dunia pada 1 April 1960). Telah memerintah Malaysia dari 31 Ogos 1957 sehingga kemangkatannya di atas takhta pada 1 April 1960.

Imej inilah yang diaplikasikan dalam wang kertas Malaysia...


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA