networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, August 31, 2012

Gambar Terkini himpunan #JanjiDemokrasi semakin kecoh..ganggu kelancaran #Merdeka55 esok!!!

Lihatlah betapa taksubnya puak pembangkang sehingga sanggup mengambil kesempatan sempena hari #Merdeka55 ini dengan cuba mencetuskan huru-hara di dataran merdeka.

Salah seorang peserta janji demokrasi ketika ditemubual,dia sendiri tidak tahu erti kemerdekaan yang sebenar..budak bertopeng tersebut hanya menyatakan hancur BN!!itu sehaja erti merdeka baginya.

Yang lebih menyedihkan lagi dia mengatakan kemerdekaan negara ini adalah sumbangan penjajah yang mana UMNO jadi tali barut British tanpa rasa semangat berjuang..

Ujar budak topeng tu lagi,hari ini Janji Bersih atau Janji demokrasi mahu menunjukkan meseg bahawa BN harus ditumbangkan melalui perhimpunan ini..kita turun hanya mahu buat kacau...

Lepas dia kata mcm tu,budak tu terus cabut entah kemana...apalah hendak jadi puak pembangkang sekarang ini..erti kemerdekaan bagi mereka adalah mahu menumbangkan BN..

Mereka beranggapan kerajaan sedia ada ini adalah penjajah Malaysia yang sebenar...kenapa baru sekarang mereka bersuara mcm ni?adakah kerana pemansuhan ISA membuatkan rakyat bebas melakukan apa sahaja?setelah 55 tahun merdeka mereka menuduh BN puka penjajah..

Syarat Akta Perhimpunan Aman pn mereka tak patuhi..tiada membuat permohonan..sebenarnya mereka sengaja tidak mahu ikut prodedur kerana mereka mahukan pihak Polis bertindak menghalang mereka.

Jika polis bertindak,makanya akan terjadi huru hara dan BN akan disalahkan walaupun ianya berpunya dari mereka sendiri yang tidak mahu mengikut prosedur perhimpunan aman..

Apapun Merdeka perlu dihayati dengan baik dan aman.bukannya huru-hara...Selamat hari merdeka 55
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

1 comment:

TepakBersulam 2 said...

salam harap dapat link kan blog sy ke blog tuan http://www.tepakbersulam2.blogspot.com t kasih

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA