networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Tuesday, August 21, 2012

Tunai RUKUN ISLAM KE-4 Dapat Resit PAS..


Pertamanya aku sungguh hairan kenapa puak PAS yang kita ketahui parti ISLAM kononnya cuba mempolitikkan rukun ISLAM ke-4.

Mengikut kebiasaannya, resit yang dikeluarkan perlu mempunyai tanda perakuan dari Majlis Agama Islam mengikut negeri. Majlis Agama Islam adalah sebuah badan yang diamanahkan untuk mengurus tadbir urusan zakat di setiap negeri.

Jika PAS mengambil tugas mereka adakah PAS mampu melaksanakan tugas dengan ADIL? kenapa perlu letak bendera BURUK PAS kt dalam resit? ini soal rukun Islam..itupun mahu dipolitikkan oleh puak PAS gila.

kalau aku bayar zakat pun aku berasa sangsi dengan urus tadbir wang tersebut jika tertera logo PKR dalam RESIT zakat yang aku bayar.

Kalau benar PAS mahu membawa UMAT ISLAM KE SYURGA..kenapa mereka hanya letak bendera PAS sahaja??sepatutnya kena letak bendera PKR dan DAP sekali..

baru pakatan rakyat..sama2 masuk syorga..

Serius aku tak percaya sebuah badan politik menguruskan wang amanah zakat ini...sepatutnya urusan zakat ini harus diuruskan oleh sebuah badan yang bebas daripada politik..kejadian ini boleh diumpama seperti Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) diuruskan oleh orang UMNO sendiri...SPR yang kita ketahui badan yang bebas dan adil pun difitnah EGEN UMNO inikan pula resit pembayaran ZAKAT tertera logo BURUK PAS...sebab itu aku kata..apa yang mereka lakukan semuanya betul..bila dah kantoi ada saja nak dibelitkan..Md Sabu betul!!


Alhamdulillah..Allah maha mengetahui lagi maha mengasihani..berikutan ketidak percayaan pembayar zakat, maka 1 laporan polis telah dilakukan..padan muka..cuba bayangkan kalau PAS memerintah..rasanya buku2 sekolah pelajar pun ada logo BURUK PAS..sekarang ini pun baru tadbir negeri Kedah, bagi sijil kecemerlangan pelajar sekolah pun ada logo PAS. sini

Di bawah ini ialah salah satu contoh resit pembayaran zakat fitrah bagi negeri JOHOR Darul Takzim..Logo Majlis Agama Johor (MAIJ) tertera pada resit tersebut. Biarpun UMNO majoriti di JOHOR..namun tiada langsng LOGO UMNO dresti ZAKAT bagi org bayar di Johor...ini bezanya pentadbiran negeri pembangkang dan BN.mereka berpolitik sepanjang masa...itu pun masih kata kempen PRU yang telah ditetapkan tak cukup...tamak betul...


HE : sama2 kita fikirkan adakah menjadi satu kewajipan dan pahala jika letak bendera buruk PAS kt resit ZAKAT tu??jom kita fikir...kikiki

2 comments:

Anonymous said...

woi bodoh..biarlah PAS nak letak logo dia.yg UMNO bodoh jeles kenapa?blogger bodoh.

Anonymous said...

bodoh...apa plak jeles....baik letak muka bapak ko kat situ...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA