networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, August 13, 2012

VIDEO : Iftar Bersama Ulama' Muda UMNO (iLMU)

Kiri, Ust. Fathul Bari, Mukhriz Mahathir & Tun Faisal
GAMBAR : [SINI], [SINI], [SINI]SHAH ALAM - CEO Sekretariat Ilmuan Malaysia (ILMU), Ustaz Fathul Bari menjelaskan setiap individu mempunyai peranan masing-masing dalam menyebarkan dakwah atas asas Islam semata-mata, tanpa sebarang kepentingan lain.

"Ahli Sunnah Wal-Jamaah, tidak kira dalam apapun ideologi parti harus bersama dengan pemimpin membantu dalam hal-hal maaruf dan menegur sebarang kemungkaran, bukan menentang dengan caci-maki," ulas Ustaz Fathul Bari dalam satu tazkirah ringkas sebelum majlis iftar dan ta'aruf anjuran ILMU di Seksyen 2, Shah Alam petang tadi.

Majlis yang turut dihadiri oleh para pengamal media baru dan bloggers dari Unit Media Baru Pemuda UMNO itu turut mengadakan solat terawikh secara berjemaah bagi mengukuhkan lagi ukhwah dan perpaduan di antara bloggers dengan para ilmuwan muda dari ILMU.

Ustaz Fathul Bari juga menyatakan golongan blogger turut berperanan dalam menyebarkan kebenaran melalui laman internet.

Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Timbalan Menteri MITI, Datuk Mukhriz Mahathir dan Pengerusi Unit Media Baru (UMB-PPUM), Tun Faisal Ismail Aziz. - RR/PjO

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA