networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Saturday, September 1, 2012

BAS Anwar Disimbah CAT..kenapa harus tuduh UNIT AMAL dan Penyokong BERSIH?

Nik Aziz melihat kerosakan BAS Jelajah Merdeka yang disimbah Cat Merah. Kejadian ini berlaku ketika bas itu diletakkan dihadapan Pasar Siti Khadijah. Nik Aziz seharusnya berasa bimbang kerana KELANTAN bawah tadbirannya ramai samseng jalanan..Siapalah yang sial sangat campak cat tu.

Cara manolah ambo nak tuduh UMNO yang buat ni..bukannya ada bukti..kikiki
Kalau aku punya BAS jadi macam ini sudah tentu aku akan salahkan Pemandu BAS kerana letak BAS bersepah..mujul kena simbah cat je..kalau hilang macam mana lah agaknya.Kebiasaannya bila berlaku bencana macam ini yang akan dituduh ialah SAMSENG UMNO..tapi mustahil nak tuduh UMNO kerana Kelantan kawasan PAS..
Mengikut laporan Sinar:

"Jelajah Merdeka Rakyat: Bas diserang di KB (Kota Bharu) jam 5 pagi - cat merah dan pecah cermin. Samseng bermarajalela. Staf ke IPD buat laporan," kata Anwar, yang juga Ketua Umum PKR menerusi Twitter sebentar tadi.

Mungkin juga kejadian ini dilakukan oleh UNIT AMAL kerana kita sedia maklum mereka ini ganas..polis pun depa nak serang.


Kebiasannya kalau bab rosakkan kenderaan ini kita akan teringat kisah kereta POLIS yang dimusnahkan semasa Perhimpunan BERSIH 3.0



Mungkin juga kita akan menuduh penyokong tegar PAS kerana mereka memang suka benda2 ganas macam ini


Jadi PAS juga bagus, kenderaan mereka tak ada siapa berani USIK..nak rosak dan curi pun tak sampai hati....


Tapi kalau fikir balik mustahil penyokong BErRSIH dan PAS hendak lakukan begini kerana mereka amat menghormati dan sujud kepada Anwar..kalau bukan mereka takkan nak salahkan UMNO???sebenarnya inilah persepsi yang cuba diwujudkan oleh puak mereka..ikuti pendedahan di bawah ini daripada kiriman EMAIL:
Di ambil dari Facebook bekas pelajar UTP dan bekas pengikut jemaah Islam Pro PAS

Teringat masa belajar di UTP dulu.

Ada pertandingan band2 muzik di chanselor hall. Kemudian spt biasa group2 yg Islamik membuat pelbagai usaha utk menjauhkan pelajar lain utk menyertainya.

Pernah sekali, pelajar kampus dikejutkan dengan terjumpanya beberapa botol dan tin arak di dalam tandas di Chanselor Hall sewaktu berlakunya pertandingan tersebut. Lalu antara persepsi yg dibangkitkan adalah, "Ada penonton yg hadir ke sana minum arak di chanselor Hall"

Lalu gempar la cerita ini sehingga ramai yg percaya ttg persepsi tersebut dan menggambarkan BETAPA TERUKNYA PROGRAM BATTLE OF THE BAND itu sehingga ada yg minum arak!

Bila masa berlalu , saya dan seorg rakan pun telah dikeluarkan dari jemaah Islam kampus... Maka dlm satu diskusi sy dgn.rakan berkenaan yg merupakan senior saya, dia mengakui, GERAKAN SARAF jemaah Islam kampus dilakukan olehnya.

Dia menceritakan kpd saya betapa jijiknya tindakan yg telah dia buat demi mencipta persepsi... ANTARA tindakan yg dia buat adalah, dia sendiri yg dptkan botol arak dan meletakkan botol itu di tandas, lalu dia ambil gambar, kemudian disebarkan kpd pihak management dan staf.petronas lain.

Katanya, ahli gerakan saraf ini tidak ramai dan tidak diketahui oleh ahli2 jemaah Islam.. Hanya Amir Kampus dan ahli gerakan saraf sahaja yg tahu antara mereka. Kerana itu persepsi yg mereka timbulkan juga dipercayai oleh ahli2 gerakan Islam yg lain.

Antara penyelewengan dalil yg mereka gunakan adalah hadis, "Peperangan adalah tipu daya".
Maka kerana itu, mereka menganggap tipu daya dlm gerakan saraf spt contoh di atas adalah HALAL demi utk menjaga survival jemaah Islam.

Antara hasil gerakan saraf di UTP lagi adalah "Banner Kempen Heart for Islam" di conteng dgn spray...

Yg menghairankan, blog yg pertama.sekali menerbitkan gambar berkenaan adalah blog ahli jemaah Islam sendiri..

Wallahua'lam.. Ini adalah respon bagi kisah BAS PKR yg disimbah cat dan dipecahkan cermin.... Teringat juga ketika pilihan raya DUN di negeri 9 pd beberapa tahun sblum ini, dikatakan ada petugas pilihan raya PAS diserang dgn pedang samurai oleh beberapa org yg tidak dikenali..

Ketika itu tiada pihak lain yg jadi mangsa tuduhan @ persepsi, melainkan puak2 UMNO. Lalu bersemangat habis ahli2 pas utk 'berjihad' menentang UMNO di pilihanraya tersebut...

Inilah taktik gerakan Saraf oleh pihak yg berkepentingan... Jadi, jika anda menerima sesuatu berita spt di atas, maka jgnlah cepat2 percaya.. Takut2 anda terpedaya dgn tipu muslihat org yg suka menipu.

Wallahua'lam...
HE : lu fikirlah sendiri..haha

2 comments:

Anonymous said...

puki betul blogger ni.jangan fitnah PAS lah!bukan PAS yg buat tapi UMngok!

Anonymous said...

alhamdulillah...baca komen yang sebelum ini dah memberi saya satu bukti yang orang PAS memang ahli syurga..."puki betul blogger ni.jangan fitnah PAS lah!bukan PAS yg buat tapi UMngok!"

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA