networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, September 19, 2012

Pro AM bakal lawan 3 parti Pro M? #PRKampus


Proses pemilihan Majlis Perwakilan UPSI 2012/2013 sedang berlangsung. Seperti mana lazimnya berlaku di mana-mana universti, akan ada 2 kumpulan besar yang akan bertanding iaitu Pro ASPIRASI MAHASISWA (ProAM) dan Pro Mahasiswa. 

Semua sedia tahu bahawa kumpulan mahasiswa Pro Mahasiswa ialah anak emas parti Pakatan Raakyat. Apa sahaja agenda perjuangan mereka semestinya akan selari dengan perjuang Pakatan. lihat sahaja BERSIH Kampus, sama seperti BERSIH anjuran badan NGO tak nak mengaku mereka pembangkang...

Bukan itu sahaja, mereka juga dikatakan ada mendapat tajaan daripada parti pembangkang. Kesemua calon-calon Pro Mahasiswa mempunyai musuh yang sama iaitu anti kepada Kerajaan sedia ada. 

Dikhabarkan setakat ini, calon Pro Mahasiswa anak emas pakatn rakyat telah kalah dari jumlah bilangan pmbelian borang pencalonan...jumlah tepat tidak diketahui....

PRK UPSI kali ini agak sengit apabila ada calon yang membeli borang dikatakan akan bertanding 3 penjuru di beberapa kerusi UMUM dan Fakulti atas tiket BEBAS..calon-calon BEBAS ini dirasakan adalah strategi Pro Mahasiswa anak Pembangkang untuk memcahkan dominasi ProAM di UPSI. Jika benar ini berlaku, Pro Mahasiswa (Mahasiswa Pendidik, LMP dan BEBAS) akan melawan ProAM..di sini kita dapat ligat betapa terdesaknya mereka untuk mendapat kuasa....

Di kesempatan ini saya ingin kongsi satu maklumat tentang perjalan Pilihan Raya Kampus yang mana tarikh mengundi bagi UPSI pada 25 September ini...Esok ialah hari terakhir Borang Pencalonan dijual.


HE : dengar cerita ada individu berjawatan tertinggi dalam UPSI penyokng kuat PKR??nantikan...


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA