networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, October 12, 2012

Guang Eng Anak Gampang Kit Siang?


Apa yang hendak aku kongsikan pada kali ini ialah kisah anak gampang..

Takrifan anak gampang atau anak luar nikah ini dikhaskan kepada umat Islam yang mana seseorang itu dikandung /dilahirkan sebelum ibu bapa mereka mempunyai ikatan yang sah.

Bezanya gampang adalah bahasa kesat dan kasar tetapi anak luar nikah nampak lebih mulia sikit.

Bagi umat bukan Islam iaitu kafir. Mereka mungkin tidak kisah mereka itu anak luar nikah atau anak gampang kerana mereka tidak mengalami proses pernikahan. Cukup sekadar ibu bapa mereka mendaftar perkahwinan.

Makanya, anak gampang, anak luar nikah dan anak luar daftar adalah definisi yang sama.

Mungkin ada diantara kita tidak tahu bahawa Guang Eng anak luar nikah/gampang/luar daftar kepada Kit Siung...

Guang Eng dilahirkan pada 8/12/1960 yang benombor kad pengenalan 601208-01-5xx7.

Manakala tarikh pendaftaran perkahwinan Kit Siung pada 24/8/1960 dengan nombor pendaftaran 66:x00

Cuba anda bayangkan bagaimana kerakusan Kit Siung yang baru sahaja berkahwin 4 bulan sudah mempunyai anak..Ini bermakna isteri kesayangan Kit Siung sudah mengandungkan Gung Eng ketika mereka mendaftarkan perkahwinan mereka..

Kita tidak boleh menuduh membabi buta yang Kit Siung rakus dengan melakukan hubungan haram sebelum kahwin. Mungkin juga isteri Kit Siung atau Emak Guang Eng seorang pelacur yang mengandungkan anak bukan dari benih Kit Siung..

Apa pun andaian kita buat..secara matematiknya Guang Eng dilahirkan selepas Kit Siung mendaftarkan perkahwinan selama 4 bulan.

Biar apapun gelaran seperti Ketua Menteri diberikan hakikatnya Guang Eng anak gampang/anak luar daftar. Kesian Guang Eng kerana terpaksa menaggung malu atas kerakusan Kit Siung dan isterinya ketika usia muda dahulu...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA