networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, October 30, 2012

Langkah Pertama PR Berkuasa..Buang Kakitangan Awam!!

Masihkah anda ingat bahawa puak pembangkang yang diketuai DAP cauvanis akan mengurangkan kakitangan awam dengan alasan penjawat awam terlalu ramai?

Seperti yang kita ketahui DAP PAP ala komunis amat membenci umat ISLAM Melayu. Sebab itulah mereka mahu buang penjawat awam yang majoritinya umat ISLAM Melayu.

Yang pastinya jika perkara ini berlaku,akan ada penyokong PR yang mengundi PAS mahupun PKR akan dibuang kerja..sedangkan pengundi mereka dibuang apatah lagi penyokong setia BN..lagi dengan selumber mereka buang...

Belum pun memerintah,mereka sudah menunjukkan bangangnya..buat penat sahaj kerajaan BN buat Bajet nak beri bonus 1 tahun setengah..mereka pula mahu buang kakitangan awam..

Sebab itulah mereka mampu janjikan kenaikan gaji guru dan bonus 3 bulan gaji..rupa-rupanya ada 72 ribu pekerja akan dibuang terlebih dahulu...

Seperti biasa,bila ada perkara bodoh yang dilakukan DAP,maka PAS dan PKR akan tampil membuat penafian bagi menjernihkan kekeruhan yang dilakukan DAP Bangsat....Malangnya, DAP sendiri tidak membuat penafian tentang hal ini...Ini bermakna,DAP tetap dengan pendirian mahu membuang 72 ribu penjawat awam..

Melalui kajian yang dilakukan oleh Perbendaharaan Malaysia, Pembangkang tidak menyediakan peruntukan secukupnya iaitu RM 6.9 billion untuk membayar gaji dan pencen penjawat awam.

Peruntukan tersebut akan membuatkan seramai 72 ribu orang dibuang kerja supaya perbelanjaan peruntukan tidak melebihi apa yang dirancang...

PAS dan PKR tidak perlu menafikan lagi agenda DAP membuang pekerjaan sektor awam yang dimonopoli ISLAM Melayu. Ini terbukti jelas melalui peruntukan kewangan bagi bayaran gaji dan pencen ternyata tidak mencukupi..peruntukan yang dipersetujui bersama DAP PAS PKR ternyata menunjukkan mereka mempunyai keseragama agenda iaitu membuang pekerja ISLAM Melayu..

Penafian yang dibuat hanyalah mahu menyedap dan meraih kembali kepercayaan rakyat kepada mereka...

Inilah hasilnya jika pakar ekonomi sperti Anwar dan Tony Puaka membuat bajet..ada sahaja yang akan mendapat bala bencana!!!

HE : Sahaja aku undi PR kerana mahu melihat bangsa aku merempat dibuang kerja...72 ribu kakitangan akan dibuang bukan jumlah yang kecil!!!UNDI PR buang KERJA!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA