networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, November 3, 2012

Hadi Bertanding di PEKAN untuk KALAH.. @MadSabu bakal Presiden PAS selepas PRU 13?


Hasrat Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang merelakan dirinya bertanding di Parlimen Pekan melawan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ibarat mengantung dirinya sendiri (Hadi)..apa tidaknya, kawasan Parlimen Pekan sememangnya kubu kuat bagi BN yang telah disandang Najib sendiri sejak 1976..

Dalam ucapan Hadi semalam, dia mengumumkan sedia bertanding di kerusi Parlimen Pekan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
“Saya ikut keputusan parti, serah kepada parti. Parti akan membuat keputusan termasuk jika parti menyuruh saya bertanding di Parlimen Pekan,” katanya pada Majlis Pelancaran Dana PRU13 Dewan Muslimat Pas Negeri Terengganu semalam.
Masihkah kita ingat bahawa Hadi pernah mengumumkan tidak mahu bertanding pada PRU 13 ini..dahulu Hadi pernah mengeluarkan kenyataan tidak mahu bertanding kerana dia sudah memegang jawatan sebagai ADUN melebihi 30 tahun dan ahli parlimen sudah berbelas tahun...

Seperti biasa...Hadi umum dan dia serahkan kepada parti...
“Terpulang kepada parti untuk menilai kerusi mana yang sesuai untuk saya sama ada Dun atau Parlimen,” katanya yang menyerahkan kepada keputusan parti untuk menentukan sama ada beliau bertanding atau sebaliknya.
Seperti ada yang tidak kena dengan Presiden PAS ini..dahulu umum tidak mahu bertanding...semalam pula umum akan bertanding di kawasan kubu kuat BN...jika dia bertanding di kubu kuat BN maka hasrat awal dia tidak mahu menjadi YB akan terlaksana..

Cuma kali ini berbeza sedikit...dia lawan untuk KALAH...

untuk rekod, Kawasan PEKAN telah dimenangi oleh Najib pada 2008 dengan majoriti 26 ribu berbanding 2004 22 ribu...


HE : PKR setuju jika Hadi mahu lawan untuk kalah kerana lebih mudah mereka mendominasi Pakatan Rakyat...Calon yang layak selepas Hadi ialah Md Sabu...DAP tidak kisah..asalkan tak kacau mereka...

1 comment:

Anonymous said...

Mat Sabu jadi Presiden PAS????

ho ho ho ho ho ..

Elok sgtla ....Sabur*t AL Khalwati Presiden PAS dgn Pork Sheikh Al Juburi Tuan Penasihat PookeeR...

Dan penganut pakatoon yg dah BEKU OTak pon berTAKEBEER TAKEBEER TAKEBEER..

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA