networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Wednesday, November 21, 2012

Kantoi!!! Ustaz Azhar Idrus Makan DI Johor Atau Melaka?


Adoiyai..apalah nak jadi dengan ustaz rock sorang ni...aku sebelum ini ada mengatakan dia makan di Mc D [SINI] [SINI] tetapi Ustaz Azhar Idrus telah mengeluarkan kenyataan berbunyi :
"Ini di Johor bukan Kota Baru, ambe xmakan di mcD tp bersebelahan dengan mcD, kawan dari JB yang belikan aiskrim tu untuk anak. Gelas air kopi tu diisi dengan air nescafe yg dibeli olih rakan dr kedai sebelah. Isteri xmakan apa2 pun." -UAI


1) Dia kata tak makan di McD tp bersebelahan McD..
2) Kawan dr JB yang belikan Aiskream McD utk Anak...
3) Gelas air kopi tu diisi Nescafe yang dibeli di kedai sebelah...
4) Gambar ini di Johor Bahru bukan di Kota Bahru...

Persoalannya benarkah dia makan di Johor Bahru? atau dia makan di Mahkota Parade di Melaka?

Pendedahan ini telah ditulis sendiri oleh blogger Dr Mim :
Ada juga di antara pembaca MiM yang mempersoalkan kesahihan lokasi yang dijelaskan oleh Azhar Idrus iaitu di Johor.

Mereka mengatakan bahawa lokasi foto tersebut adalah di Mahkota Parade, Melaka! 

Malah, satu perkara yang peculiar dalam foto tersebut ialah nama kedai (rujuk bulatan dalam foto di atas). Ianya seperti singkatan 'Famosa Time', kedai jam tangan yang terdapat di Melaka.

Yang menarik juga adalah foto di bawah yang dihantar oleh pembaca MiM yang menunjukkan interior design Mc Donalds di Mahkota Parade, Melaka. Ada persamaan?info Selanjutnya di SINI

Cuba kita lihat digambar bawah ini, ternyata tertulis Mahkota Time yang mana bersebelahan dengan kedai Poh Kong:


Di Bawah ini ialah peta di Mahkota Parade yang mana terletak di Melaka dan bukannya di Johor Bahru...

HE : Aku rasa Ustaz rock ni perlu mengeluarkan satu lagi kenyataan berkenaan lokasi di Johor Bahru ataupun di Melaka...Malah Ustaz rock ini perlu menjelaskan apakah dia memakan McD atau KFC ketika itu...aku rasa Ustaz ni pun tahu bahawa Nescafe salah satu produk Israel..jika benar mohon maaf sahaja....tidak perlu menipu...



2 comments:

Anonymous said...

Salam. . .ape guna nya salah kn msuh lahiriah atau msuh yg zhir. .jika dri sndri tidak mhu brubah dn hnya mlihat atau mmprkatakn tntng org lain. .

zikry harith said...

Bukalah lagi aib orang ...
Biar dosa tu bertimbun-timbun sikit
Lepastu masuk sebelah syurga

Maaf jika ada, salah silap dan terkasar bahasa

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA