networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Thursday, December 20, 2012

10 Individu Paling Berpengaruh Di Malaysia


Melalui pengamatan dan kajian yang telah dilakukan, hari ini saya ingin berkongsi 10 senarai individu paling berpengaruh di Malaysia...

Kajian ini telah dilakukan dengan tahap boleh ukur dan metodologi kajian yang boleh dipercayai...gambar Anwar di atas itu bukan bererti dia paling popular...jangan mudah sangat menilai..ayuh lihat senarai di bawah...

1) Najib Razak - Beliau memang layak menjadi orang pertama dalam senarai kerana bakat kepimpinannya yang amat disegani dan dikagumi rakyat...Rakyat didahulukan Pencapaian diutamakan memang berjaya meletakkan beliau sebagai ikon yang disegani dan dikagumi dunia..
2. Khairy Jamaluddin - Beliau merupakan ikon anak muda yang menjadi idola anak muda...kehebatannya sebagai pemidato sudah cukup untuk mengganyak Rafizi Lembu...
3.  Hishammuddin Hussein - Beliau telah meletakkan dirinya sebagai pemimpin yang mempunyai wawasan dan mengutamakan keamanan...slogan We Want Peace atau Kami Mahukan Keamanan sememangnya layak menjadikan beliau sebagai ikon Keamanan Malaysia... 
4.  Mukhriz Mahathir - Walaupun kredibilitinya masih tidak nampak 100% tetapi jika beliau diberi kuasa nescaya beliau mampu buktikan...pepatah 'Kemana Tumpahnya Kuah Kalau Tak Ke Nasi' mampu menggerunkan pembangkang akan bakat kepimpinan yang diwarisi daripada bapanya... 
5.  Lee Chong Wei - Beliau merupakan tokoh kegemilangan sukan waktu ini...beliau sudah mampu meletakkan namanya sebaris lagenda sukan negara seperti Mokhtar Dahari... 

6.  Syed Mokhtar Al-Bukhary - Melayu paling kaya..itulah jolokan nama yang dapat diberikan kepada beliau..beliau turut merupakan ikon dermawan dengan sikapnya yang suka menyumbang dan menderma... 

7.  Tony Fernandes - Idea beliau mampu membawa semua orang mampu terbang dengan syarikat tersohornya Air Asia..Pemilik salah sebuah pasukan bola sepak BPL ini berjaya meletakkan dirinya ke -7 dalam senarai... 

8.  Zeti Akhtar - Beliau merupakan wanita pertama yang menjadi gabenor Bank negara..anak kepada Prof. Ungku Aziz yang pakar ekonomi ini sedikit sebanyak telah membuatkannya berpengaruh dengan idea dalam bidang ekonomi... 
9.  KRU Brothers - Anak Melayu yang hebat ini cuba memberi nafas baru dalam arena perfileman negara..modal dan idea yang mencurah-curah dari 3 beradik ini mampu menaikkan nama Malaysia ke arena antarabangsa..itu pun kalau mereka terus berusaha.. 
10. Tuan Guru Md Sabu - Adalah tidak adil kepada semua pembaca jika tokoh dari pemimpin politik pembangkang tiada dalam senarai. Maka dengan ini saya menyenaraikan tokoh paling dikagumi pembangkang iaitu Tuan Guru Md Sabu...Mempunyai bentuk badan yang boncet (macam orang kuat makan rasuah) membuatkan beliau kelihatan hensem dan bergaya...bakat semula jadi yang ada pada dia tidak lengkap jika tidak disulami dengan sikap bodoh dia yang ada sejak dilahirkan lagi..Ikon pembangkang ini mampu membawa arena politik pembangkang terus menjadi pembangkang sepanjang hayat...beliau merupakan individu yang pertama melabelkan Anwar Ibrahim sebagai Anwar Al-Juburi
Sepanjang tahun ini..ini adalah top 10 individu paling berpengaruh di Malaysia...dari mana aku dapat dan dari mana aku ukur sampai boleh membuat senarai top 10 ini bukan persoalan...ini Blog aku..Aku punya Sukalah!!!

HE : Anwar tak ada? sory dia memang tak ada dalam senarai...nantikan 10 Individu paling tidak bermoral akan datang...mungkin Anwar ada..nantikan....


SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

12 comments:

Anonymous said...

Ohhh..abang mat sabu....

Anonymous said...

Hahaha lawak betul la kau.....macamana la pemimpin2 lemah mcm ni kau boleh jadikan idola....bykkan buat research bro....byk sgt hiburan....

fauzi said...

hahahaha,
siyesly aku tak tau nk gelak ke nak sedih
nak kelak, kesian kat ko
nak sedih pon mcam tak guna
hahahaha
macam mana ko bley pilih pemimpin yang banyak menyeleweng sebagai idola, atau ko nei pun jenis banyak menyeleweng macam pemimpin yang ko pilih tu?

Anonymous said...

macai....bese a...xde info....ranking ikot sedap...ak pun bleh letak tokey kedai runcit umh ak..plg berpengaruh kat msia...

Anonymous said...

hahahahahha sedap memfitnah org makan rasuah tapi yg memang makan rasuahnya di puji puji mcm dewa. mentality masyarakat sekarang. fikiran tertutup mcm inilah yg susah sngat negara nak maju.

Anonymous said...

Lol nampak sgt blogger ni mentality kecil, tidak berpelajaran & senang percaya pada media. Buta betul.

Anonymous said...

Diriwayatkan dari Jabr bin Abdillah ra dari Nabi saw sesungguhnya beliau bersabda kepada Ka'ab bin Ajrah, "Semoga Alah menjauhkan kamu dari pemimpin yang bodoh."



Ka'ab bertanya, "Siapakah pemimpin yang tolol/bodoh itu, ya Rasulullah?" Rasulullah menjawab: "Yaitu para pemimpin sesudahku yang tidak mau memberi petunjuk seperti petunjukku, tidak pula mau menerapkan syariat (peraturan, undang-undang) seperti ajaranku. Barangsiapa membenarkan perilaku pemimpin tersebut dengan segala kebohongannya dan membantu segala perilaku zhalimnya, maka mereka bukan termasuk ummatku dan aku terbebas dari mereka. Mereka tidak akan pernah mencicipi telagaku (di surga). Sebaliknya, barangsiapa tidak membenarkan segala kebohongan yang diperbuat pemimpin tersebut dan tidak pula membantu perilaku zhalimnya, maka mereka termasuk ummatku dan akupun meridhainya. Mereka akan minum air telagaku (di surga)".

Anonymous said...

bodoh punye blogger..

Anonymous said...

blogger ni bodoh..

Anonymous said...

aik katak perkasa tade...

Anonymous said...

Sekarang nampak kebodohan admin.... yg no 1.... perasuah terhebat.... RM2.6 billion

Anonymous said...

tahniah bro blog lu berjaya menarik ramai pembangkang utk membacanya...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA