networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Tuesday, December 18, 2012

Fitnah @PDRMsia & #ZakiahMusa : @AmenoWorld Pula Beria Jadi Perisik...Kenapa ERK?



Meseg dari @PDRMsia:
DAKWAAN KONONNYA SEORANG ANGGOTA POLIS DIUGUT OLEH PIHAK ATASAN PDRM: 
Dakwaan yang tersebar melalui media sosial kononnya seorang anggota polis yang diugut oleh pihak majikannya iaitu PDRM kerana menyokong pembangkang adalah 
TIDAK BENAR sama sekali. Individu yang berbuat demikian melalui akaun facebook palsu didapati menyalahgunakan gambar seorang wanita dari akaun facebook lain untuk tujuan berkenaan. Akaun yang digunakan tersebut juga didapati telah ditutup. 
PERHATIAN: Pihak PDRM menasihatkan semua individu yang mempunyai akaun facebook untuk memastikan akaun mereka menggunakan ‘Privacy Setting’ terhadap maklumat dan gambar peribadi bagi mengelakkan ianya disalah guna oleh pihak yang berkepentingan.

Aku pun hairan kenapa puak 'Cai Dedak' macam Ameno World beria sangat nak tegakkan benang yang dah basah...

Apa susah ke nak mengaku yang penyokong PR memang kurang hajar suka maki hamun...Puak dia yang menyamar guna Fake Profile...lepas tu menghasut pula memburuk-buruk PDRM...Bila dah kantoi ada saje alasan nak kata salahkan UMNO...

Betullah kata orang, Pembangkang mana nak ngaku silap...semua salah nak diletakkan kepada UMNO....hihihi

Memang lucu tahap gabanlah bila Ameno pula nak jadi agen perisik...aku tak nampak yang dia jujur nak merisik...bagi aku apa yang dibuat tu memang seriusly buang masa....Game ni dah over...Penyokong pembangkang yang menyamar...bila dah kantoi tau pula nak padamkan akaun...

Memang serius aku pening dengan blogger ni...dia pula nak tunjuk step-step cara menipu...

Biasanya kaki penipu jer yang pandai menipu ni....

Jom kita tgok bagaimana Ameno World ajar cara-cara menipu :
1. Dia buat account fake. 
2. Mungkin sebelum neh atas nama lain.. 
3. Lepas tue dia tukar ke nama lain.. 
4. Gunakan gambar jururawat tue.. 
5. Kalau nak di ikutkan nama jururawat dan nama account fake tue berbeza walaupun mempunyai gambar yang sama. 
6. Aku tak pasti dia ciplak dari mana gambar tersebut. Maybe google pun boleh jadi juga. 
7. So aku syak lepas dia update begitu.. dia juga la yang beria2 printscreen.. 
8. Dan dia juga la yang beria2 sebarkan.. 
9. Ini sangkaan aku je oke.

10. Sebab tue sekarang kita kena fikir dari mana kita mula2 melihat gambar printscreen tersebut. 
11. Aku sendiri mula2 melihatnya di wall rakan seorang penyokong pr. 
12. Dia bukan fake. Dia orang betul. Dia share dari page serambi politik. So aku reshare kat page aku. Di profile aku takde orang fake. Tak kira bn mahupun pr seme orang kat situ aku tahu dorang bukan fake dan baik2 belaka cuma beza pendapat politik je. Aku no hal bab tue.

13. Aku like seme fanpage bn dan pr oke. Yang kena ban je aku tak like. Apa jadahnya ko like tapi tak ley komen? Cam bangang jek. 
14. So lepas aku nampak dia share di wall dia aku pun pergi share di wall page aku. 
15. Lepas aku share baru aku nampak page2 lain turut upload benda yang sama. Aku nampak di wall aku. Berbeza gambar yang mereka share maybe dorang printscreen dan edit sendiri sebelum upload di wall page. 
16. Tak kisah la dari mana mereka mengambil dan melihatnya tetapi admin2 pro pr kena ingat balik mula2 sekali kat mana mereka nampak? Jika mereka nampak dari wall serambi politik dan serambi politik pula kena bagitau .. mula2 sekali kat mana ko dapat benda neh? Dan sabar.. aku tak tuduh sapa2. Ini sebahagian dari proses siasatan. Kalau tak tanya macam mana nak tahu.. 
17. Bila kita dah kumpulkan maklumat yang kita dapat baru kita tahu siapa dalang sebenar.

18. Dalang ini la sedang menyamar di kalangan kita. 
19. Boleh jadi dia juga orang2 yang terlibat dalam gambar super impose pemimpin bn dan juga benda2 mengarut yang tersebar. Nampak macam orang pr yang sebar tapi entah betul entah tidak. 
20. Dalam erti kata lain kalau korang nampak je orang2 pr sebarkan benda mengarut, spot dia sebagai penyamar. Kalau taknak di anggap penyamar mesti takan post benda mengarut kan? 
21. Ciri2 penyamar ialah dia akan tonjolkan diri dia tegar pr sebaik mungkin sampai orang susah nak detect dia penyamar. 
22. Orang2 yang tak ber-ahti2 dalam melontarkan komen contohnya jenis maki dua belah pihak ke jenis tak tegar pr ke apa je jenis tak kisah orang nak anggap dia apa2 pun korang bleh abaikan. Kebiasaa-nya kalau dia tak kisah orang nak pandang dia macam mana tue maksudnya ada aku kesah ko nak anggap aku apa2 pun? Pergi la mampos. Ko takan dapat buktikan sampai mati aku penyamar oke pasal memang bukan pun. 
23. Tetapi orang yang ber-ahti2 ini la yang perlu korang jaga2. 
24. Dont worry kalau lepas neh dia berubah mood pun kita boleh detect. Hehe. Berubah strategi ke kekalkan strategi asal ke buat la macam mana ko tetap akan kantoi. Ingat tue.

HE : Biasanya Orang Menipu je tau Taktik Menipu ni....aku pun tak pernah terlintas cara menipu mcm tu...bijak blogger PR Ni...haha 

Baca Kronologi cerita di SINI dan SINI

SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

2 comments:

Anonymous said...

kalau nak carik senang jer. bleh gunakan IP address dia. kalau dia pegi cyber cafe, tarikh, masa dan PC mana dia guna pun boleh nampak sapa yg guna PC tu sebab dlm cyber cafe ade CCTV... SO NAK LARI KE MANA??? itu pun kalau ade org yg betul2 nak carik sapa SI BACUL tu ... hehehe

Harapan Esok said...

cari ler...cakap besar...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA