networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, December 19, 2012

#HarimauSelatan Mula Dihina!!! Abaikan Semua & #LuaskanKuasamu !!! @Johorfanclub @KelabSiberJFC


Belum apa-apa lagi sudah ramai mencari kelemahan pasukan Johor Darul Takzim. Semalam, Twitter @BolasepakMY mengutuk dengan mengatakan logo Harimau Johor DT dikatakan sama dengan satu pasukan bola sepak undang-undang di Australia iaitu Richmond FC.

Mereka mendakwa bahawa pasukan Richmond FC terlebih dahulu menggunakan logo tersebut kerana pasukan tersebut ditubuhkan pada tahun 1884...


Bahkan itu sahaja, hasil carian saya forum Bigrooty AFL SINI turut mengkritik logo pasukan Johor Darul Takzim yang mana mereka mengatakan logo tersebut sama ditiru daripada sebuah logo arak jenama Tiger Beer...Tuduhan demi tuduhan yang dilemparkan membuktikan ramai pengkritik sukan mula tidak senang dengan kemajuan yang dibuat secara drastik oleh Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim yang mana mampu membawa pemain bertaraf bintang ke Johor..

Secara jujurnya, saya akui yang logo tersebut mempunyai persamaa tetapi tidak boleh kita menghukum secara total bahawa pasukan Johor Darul Takzim menciplak logo Arak dan Richmond FC..

Adatlah..kadang ada logo mempunyai persamaan tetapi tetap mempunyai identiti tersendiri...

Contohnya logo bendera PAS dibawah ini...Boleh jadi mereka juga tiru bendera Bangladesh dan Jepun...tetapi wajarkah kita menghukum mereka secara membuta tuli??

Mungkin penciptanya lahir dari Bangladesh atau pun Jepun...kita pun tak tahukan..


HE : Apapun, selaku anak jati Johor...ucapa gua LUASKAN KUASAMU JOHOR!!!


SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA