networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, December 8, 2012

Mokhzani Mahathir Bakal Sertai Arena Politik?


Satu penulisan menarik sahabat saya dari Kedah. Mungkin penulisan ini terhasil dari perbincangan beliau dan saya bersama-sama rakan-rakan Kelab Chedet dalam satu perjumpaan semasa Perhimpunan Agung UMNO 2012 baru-baru.

Cuma ada beberapa persoalan yang bermain di pemikiran saya tentang Datuk Mokhzani jika benar beliau mahu ataupun beliau diminta untuk kembali ke arena politik tanahair.

Saya biarkan persoalan-persoalan ini berlalu dengan harapan bahawa apa-apa pun keputusan beliau samada untuk terus menjadi ahli peniaga sehebat Tan Sri Syed Mokhtar Bukhari ataupun menjadi pemimpin negara sehebat bapanya Tun Mahathir - sudah tentu ianya terbaik untuk rakyat, khususnya umat Islam di Malaysia.

Apa pandangan pembaca pula?
MOKHZANI, calon menang BN Kedah?
Kedah mempunyai 15 kerusi Parlimen dan hanya 4 sahaja yang dapat dipertahankan oleh Barisan Nasional pada tahun 2008. Antara kerusi parlimen tersebut ialah Langkawi, Kubang Pasu, Jerlun dan Alor Setar. Sama ada kita sedar atau tidak, semua kerusi tersebut adalah kawasan yang mempunyai kaitan dengan Tun Dr Mahathir. 
Parlimen Alor Setar (Kota Setar) adalah parlimen pertama Tun bertanding. Manakala Kubang Pasu dan Langkawi sinonim dengan beliau sepanjang menjadi Perdana Menteri. Jerlun pula sebuah kawasan baru dan cuba dijadikan kubur politik Mukhriz pada PRU12, tetapi tanpa dijangka dan kuasa Yang Maha Esa, usaha jahat ini tidak terlaksana. Siapa sangka ‘magis’ dan ‘bisa’ negarawan ini masih kuat auranya dalam politik di Negeri Kedah. 
Legasi perjuangan negarawan tersohor ini harus diteruskan melalui anak ketiga beliau iaitu Mokhzani. Beliau adalah antara individu terbaik untuk memikul harapan dan cabaran untuk membantu kemenangan salah satu kerusi Parlimen di Kedah pada PRU13. Malah ramalan banyak kerusi yang dijangkakan akan kembali memihak kepada BN pada pilihnraya akan datang boleh menjadikan kehadiran 2 orang anak negarawan ini untuk mengukuhkan UMNO dan Barisan Nasional di Kedah. 
Umum mengetahui ketika zaman pentadbiran Tun Dr Mahathir, anak-anak beliau tidak dibenarkan bertanding. Selepas persaraan Tun, hanya Mukhriz sahaja dibenarkan aktif berpolitik dan Mokhzani terpaksa mengalah. Keadaan kini sudah berubah, Tun Dr Mahathir harus membenarkan Mokhzani turun ke gelanggang membantu kemenangan BN Kedah. 
Pengalaman menjadi Ketua Pemuda UMNO Merbok, Bendahari Pemuda UMNO Malaysia dan Bendahari UMNO Negeri Kedah adalah aset besar untuk Mokhzani terlibat semula secara aktif. Dengan kekayaan perniagaan dan diiktiraf antara orang Melayu terkaya, beliau tidak perlukan jawatan politik untuk mengumpul harta. Ketika politikus lain hanya mempunyai jaket keselamatan atau pelampong untuk berenang, Mokhzani sudah mempunyai bahtera untuk meredah dan belayar di samudera politik Malaysia. 'Kalau tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya' : 'Kalau tidak diberikan peluang, manakan nampak kehebatannya'.
Selanjutnya di ROCKY KCD

HE : Rakyat tidak sabar untuk menunggu kehadiran Darah Politik Tersohor Negarawan negara memimpin negara pada masa depan..sama-sama kita nantikan

2 comments:

Sungai Rapat said...

Salam Perjuangan,

Jom kita link, blog saudara telah saya linkkan ke blog Sungai Rapat Online

Harapan Esok said...

terima kasih bos..sudah di linkkan.salam perjuangan bos...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA