networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, December 9, 2012

Sokongan Masyarakat Cina Kepada BN Tidak Pernah Berubah...


Adalah satu perkara yang amat bohong sekali jika masyarakat Cina sudah menolak BN secara total...ini semua hanya permainan pembangkang yang mana mengatakan masyarakat CINA sudah membenci BN...

Padahal yang sebenarnya terjadi mereka tak amek pot pun pasal politik...mereka sibuk duk niaga siang dan malam tambah pendapatan...ini realiti yang berlaku pada masyarakat CINA..kalau aku tanya korang pun korang pasti akuikan yang masyarakat Cina akan mencari apa sahaja peluang dan ruang untuk berniaga...

Ada seorang mamat dan amoi berbangsa cina yang aku tanya..dia tak kisah pun siapa yang memerintah..asalkan tak kacau bisnes mereka...Jika BN hendak rampas balik Penang aku rasa kerajaan perlu membuka satu inisiatif baru akan membela dan memberi peluang untuk peniaga cina meluaskan perniagaan mereka...

Adatlah masyarakat Cina berniaga...Melayu dan India kerja Kerajaan...Jom ikuti cerita Perdana Menteri hadir ke Penang semalam yang mana mendapat sambutan yang amat mengalakkan dari masyarakat CINA tempatan Penang..

Ini berbeza bagi program pembangkang...rata-rata masayarakat Cina yang hadir ialah masyarakat Cina dari berbagai negeri..contohnya Demo Bersih dan Perhimpunan Hijau...

Dr Mim
Lawatan Perdana Menteri DS Najib Tun Razak ke Pulau Pinang hari ini sudah tentu menggembirakan rakyat negeri ini.

Semasa melancarkan Program Jelajah Janji Ditepati tadi, Najib Razak telah berjanji pembinaan 20,000 unit rumah mampu milik dan juga servis monorel jika Barisan Nasional (BN) diberi mandat semula untuk mentadbir negeri ini. 
Kata beliau,10,000 unit rumah mampu milik itu akan dibina di bawah program Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA). 10,000 unit pula akan dibina oleh agensi-agensi kerajaan seperti Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (Perda) dan Syarikat Perumahan Nasional Berhad (SPNB). 
Yang pastinya, harga rumah PR1MA itu jauh lebih rendah daripada harga rumah yang melampau di Pulau Pinang.

Malah, pengumuman itu hanyalah sebahagian daripada pelan untuk mensejahterakan rakyat negeri ini.
Dan di sepanjang lawatan PM di sini, MiM dapati sambutan daripada rakyat Pulau Pinang sangat memberangsangkan dan terdiri daripada pelbagai kaum dan agama.

Perkembangan menarik ini sudah pasti meresahkan kepimpinan Pakatan pembangkang terutamanya di negeri ini
GAMBAR SINI  SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA