networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, December 25, 2012

Tragedi Ràkyat Malaysia Ditembak Mati - ISA Bukan Membunuh Tapi Beri Kesedaran

[Nota: Di negara lain, pengganas mungkin ditembak mati; di Malaysia mereka melalui proses pemulihan dan rehabilitasi. Penentang ISA, tidak sedar bahawa ISA menyelamatkan nyawa, bukan sahaja bakal mangsa keganasan di kalangan rakyat, tetapi juga mereka yang terlibat menganggotai kumpulan pengganas. Mereka mungkin abang, anak atau ayah anda. Diharapkan Akta Keharmonian Nasional dapat memainkan peranan yang sama sebelum lebih ramai rakyat Malaysia mengalami nasib seperti Fikrie atau mangsa keganasan kumpulan Fikrie.]

Abd Kahar Sirun, bapa kpd Mohd Noor Fikrie, anggota kump JI yang mati di Davao Filipina berharap agar ISA dwujudkn smula bg mencegah kejadian yang sama berulang seperti yang menimpa anaknya. Walaupun ISA sudah dimansuhkn, undang-undang yang menggantikannya perlulah cukup kuat supaya rakyat negara ini yang disyaki terjebak ke kancah keganasan boleh diselamatkan sebelum mereka pergi lebih jauh.

Pihak berkuasa memaklumkn anak saya telah lama disyaki menyertai JI tetapi tidak boleh lakukan penangkapan kerana belum berjaya mengumpul bukti kukuh untuk menahannya. Namun jika ISA wujud,
Selanjutnya : http://tunfaisal.blogspot.com/2012/12/fikrie-mungkin-masih-hidup-jika-isa-ada.html?m=1

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA