networkedblogs

Bersahabat..

UMNO - BERSATU BERSETIA BERKHIDMAT

Thursday, May 31, 2012

GAMBAR : Koleksi Gambar Nik Aziz Solat & Makan...Apa Kata Anda?

6 comments














Untung orang bernama Nik Aziz...apa dia cakap pun puak PAS percaya...haha...dia solat orang AMBIL gambar supaya rakyat sedunia tahu yang dia tak tinggal solat...barulah boleh jadi panduan untuk masuk syurga PAS...kalau tak...puak PAS tak boleh riak beb...

Nik Aziz solat tu urusan dia dengan Allah..tapi yang bodoh...pengikutnya...berkerumun bukan mau jadi makmum..tapi ambil gambar...sudah2lah mainkan sentimen politik macam ni..

apa ada hal..puak2 PAS makan nasi bungkus pun sanggup puji...lu orang ada dengar tak suatu hari Nik Aziz nak makan..kebetulan nasi dia terjatuh...yang gua herannya..puak2 PAS tolong kutip bukan untuk buang (KOTOR) tapi makan...sedih....agak2 kalau nasi gua jatuh ada tak puak PAS nak makan???











Nik Aziz juga manusia biasa...makan nasi bungkus di warung kaki lima...kadang kala dia juga makan di hotel dan tempat yang CURLASSSS....tak perlulah nak mengagung2kan dia makan nasi bungkus tu...cukup-cukuplah modal politik nasi bungkus.....

Budak-Budak Sarawak Zaman Sekarang !!! CC @AmanKampus #Aman1Msia #AmanKampusKenyalang

0 comments
30 Mei 2012
Bakti Siswa di Di Lembaga Kebajikan Anak-Anak Yatim Yayasan Laila Taib


Semalam Aman Kampus Kenyalang telah berkunjung ke Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatim Yayasan Laila Taib dan Kampung Baru Kota Samarahan untuk mendekati masyarakat sekitar.

Ustaz Nuri Hadi, pegawai agama Islam dan salah seorang 'ayah' kepada
anak-anak yatim yayasan tersebut.Panggilan 'ayah' dan 'ibu' adalah panggilan
khas kepada seluruh tenaga yayasan tersebut yang berjumlah 20 orang keseluruhannya



Potrait anak yatim termuda (bongsu) berumur 7 tahun.
Si kecil bernama Khairul tetapi mesra dipanggil Mi'auu oleh rakan serta abang/kakak senior yang lain.
Beliau bersama seorang lagi abangnya berumur 9 tahun telah dihantar ke yayasan tersebut oleh abang kandungnya yang sedang menuntut di tingkatan 6 setelah kematian kedua ibubapanya. 
Shahar Abdullah, Pengerusi Kembara Aman Kampus Kenyalang bersama Ustaz Nuri
bertanyakan tentang harapan yayasan tersebut yang telah dibina semenjak
tahun 1986 hingga kini tersergam indah dan mampu menempatkan sehingga
300 anak-anak yatim pada satu masa
Mi'auu sedang menelefon saudara terdekatnya


apa yang sedang difikirkan oleh adik ini agaknya
Sekretariat Aman Kampus Kenyalang berada di Lembaga Kebajikan Anak-Anak Yatim sekitar jam 3 hingga 5 petang. Sepanjang berada di sini, mereka telah beramah mesra serta makan KFC bersama penghuni di sini petang. Ternyata ketibaan Aman Kampus Kenyalang tidak dijangka oleh penghuni di sini telah memberi sedikit kegembiraan walaupun hanya seketika.

Lembaga Kebajikan Anak-Anak Yatim Yayasan Laila Taib merupakan sebuah Asrama yang menempatkan Anak-anak yatim di sekitar Sarawak. Terdapat 3 buah cawangan  telah ditempatkan di sekitar Sarawak bagi menampung pnghuni di negeri ini. Selain di Kuching, asrama ini juga terdapat di Miri dan Sibu bagi menempatkan anak-anak yatim sekitar Sarawak.

Ketika awal penubuhan Asrama ini, seramai 20 orang anak yatim telah ditempatkan di Lembaga Kebajikan Anak-Anak Yatim Yayasan Laila Taib. Setakat hari ini, seramai 163 orang menetap di Asrama Anak Yatim Yayasan Laila Taib yang mampu menampung kapasiti seramai 500 orang penghuni.

Asrama ini menerima penghuni yang berusia 7 hingga 17 tahun iaitu dari darjah 1 hingga ke tingkatan 5.


Program Aman Kampus Kenyalang Di Kg. Baru Kota Samarahan

Pada sebelah malamnya, Deligasi Aman Kampus Kenyalang telah ke Kampung Baru Kota Semarahan untuk mendekati masyarakat di sini.

Kampung Baru Kota Semarahan merupakan kampung kedua terbesar di bahagian Samarahan ini yang mana kepadatan penduduk hampir 5,000 orang dan rumah hampir 1,000 buah.

Pentasrama anjuran kerjasama Jabatan Penerangan Negeri Sarawak telah menghiburkan penduduk di sini pada malam tadi. Turut hadir pada majlis tersebut ialah Surabaya Haji Leman, Timbalan Pengerusi Kg. Bari, Kota Samarahan. Seramai 500 penduduka meraikan mahasiswa/i Aman Kampus Kenyalang dalam majlis Pentasrama malam tadi.

Gambar sepanjang program di Kg. Baru Kota Samarahan




Hamdan Mohd Salleh, Pengarah Kebangsaan Belia & Sukan JMM
beramah mesra dengan anak-anak Kg Baru Kota Samarahan di Dewan Serbaguna Kg Baru
tersebut dalam program PENTASRAMA
Encik Surabaya Haji Leman, Timbalan Pengerusi JKKK Kg Baru Kota Samarahan
(ber t-shirt kolar warna putih / tengah) bersama pengerusi Aman Kampus Kenyalang
artis-artis tempatan di bawah Jabatan Penerangan Negeri Sarawak yang
turut sama menghiburkan penduduk Kg Baru Kota Samarahan.


Masyakat Kg Kota Baru Semarahan bersama mahasiswa Aman Kampus sedang
menyaksikan persembahan Pentarama




Dapatkan maklumat terkini Aman Kampus Kenyalang di TWITER @AmanKampus, HASHTAG #AmanKampusKenyalang & BLOG RASMI amankampuskenyalang.blogspot.com 

GAMBAR : Mahasiswa Kata SULTAN JOHOR 'BODOH' akhirnya MELUTUT....

1 comments
PANGLIMA TAIK KUCING....
Panglima Taik Kucing

HASUTAN TAIK KUCING ALA NIZAR LILIN
Asohan Puak Taik NIZARLILIN...


DAH TAUBAT...



HE : Maklumat terperinci di SINI

VLOG : Lelaki 'DINGURAT' Anwar Ibrahim tampil memberi Penjelasan...

0 comments

Bila sebut nama Anwar Ibrahim saja gua terus ingat masalah Moralnya..tak tahulah kalau bagi lu anwar ibrahim tu individu suci..tu persepsi lu.. 
berbeza pula dengan Tun Mahathir..bila orang sebut Tun M je pasti orang ingat JASAnya kepada Negara... 

hendak dijadikan cerita..  
pada suatu ketika...aku bersembang kosong dengan seorang kenalan dari Kelab Che Det..Topik perbualan kami banyak berkisar kepada Kisah masalah Moral Anwar Ibrahim..bila dia hendak bertaubat..umur dah makin tua...Karpal Singh pun suruh bertaubat tapi dia tak dengar....dan bla....bla...bla...serius aku sedih melihat nasibnya yang semakin tua tetapi dia masih inginkan jawatan Perdana Menteri (Jawatan Duniawi)... 
Apabila bosan cerita pasal Anwar kita buka pula cerita pasal Tun M... 

dia pun ceritalah pasal Tun M..ada 1 part yang gua tertarik apabila ketika di Madina..seorang hamba Allah ini ditanya oleh Pak Arab 'kamu datang dari negara mana?'...dia pun selumber jawab Malaysia..tetapi Pak Arab tu tak tahu Malaysia...bila sebut Mahathir sahaja dia terus tau Malaysia...
CERITA SEBENAR:

Di sini gua nak kongsi lagi satu pendedahan tentang masalah moral Anwar..Ada sorang mamat ni (bekas taksub Anwarinas)..dia terlalu taksub sehingga mengagung-agungkan Anwar Ibrahim kononnya Anwar ini individu yang suci...

Hendak dijadikan cerita...mungkin juga Allah S.W.T nak tunjukkan kepada dia siapa Anwar Ibrahim..dia pun Direct Message lah si Anwar ni di Twitter...kata nak cari kerja...dan anwar pula membalas mahu berjumpa...part yang bestnya apabila Anwar minta BBM Pin mamat tu..dia pun cakaplah tak mampu nak beli BB... Anwar pn cuba cari cara lain mcm na nak hubungi mamat ni...

AMENO WORLD kata ini KONSPIRASI..
Anwar bg $$$$ lebih ke???haha

"Baru tiba di rumah. Sekejap lagi ke pejabat mesyuarat ***** serius nak kerja?..."

"Lol... Berani ke kerja dengan saya? Macam-macam dengar Ha...Ha"

"Nak follow sampai ke mana?"
SELANJUTNYA di SINI

Lalu dia pun mintalah no mamat ni..gila beb...budak tu rioh sekampung bila anwar ibrahim kall dia...gua tak tahu apa yang dibualkan..tapi dekat sejam jugalah..

yang gua kelakarnya anwar nak datang tempat budak tu..tempat gua lupa..dia pun tanyalah mana tempat best..budak yang tak percaya yang Anwar ni ada masalah moral pun balas lah 'kita makan mi udang'..

anwar pun ketawa....dan kalau korang nak tahu kisah lanjut boleh klik SINI....

Jom layan VLOG terbaik dari blogger 1 PELURU.gua dari dulu minat stail blog 1 Peluru ni..kiranya tak lengkap hidup gua bila gua online tak buka blog 1 Peluru....haha


Puak Cacai Nuar pasti akan cakap kenapa muka budak tu dikaburkan...haha

HE : gua tahu..anwarinas akan jawab gua ni penyebar fitnah...kalau dah kena kat diri lu baru nak percaya ke???alasan yang paling wajib bagi puak mereka ialah INI SEMUA SALAH UMNO..

#AmanKampusKenyalang Tekad Berbakti Kepada Masyarakat Sawarak. cc @AmanKampus

0 comments

KUCHING, 29 MEI -- Aman Kampus yang diilhamkan oleh Alumni Aspirasi kembali lagi memasuki fasa ke-3 dalam siri jelajahnya.

Presiden Persatuan Alumni Pemimpin Mahasiswa Aspirasi Malaysia (ASPIRASI), Mohd Shahar Abdullah menjelaskan bahawa fasa ketiga ini akan melibatkan sebahagian besar bahagian-bahagian dalam negeri Sarawak, iaitu negeri yang terbesar di Malaysia termasuklah Kuching, Saratok, Sarikei, Sibu, Julau, Bintulu, Mas Gading dan Samarahan.

Menggunakan tema “Aman Kampus Kenyalang 2012 – Anak Sarawak Pulang Berbakti”, jelajah kali ini akan melibatkan sebahagian mahasiswa/siswi anak jati Sarawak yang menuntut di universiti-universiti sekitar Semenanjung Malaysia serta Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS).

Mohd Shahar dipetik sebagai berkata bahawa kawasan yang akan dimasuki oleh jemaah kali ini adalah kawasan-kawasan pedalaman yang melibatkan ‘rumah panjang’, iaitu kawasan penempatan terkenal masyarakat pribumi asal.


Berkata sewaktu sidang media yang diadakan di Kompleks Mahasiswa UNIMAS, Mohd Shahar menegaskan konsep yang dibawa oleh jemaah ini tetap sama iaitu ‘mahasiswa cintakan keamanan’ di samping program-program terkenal mereka seperti ‘Ikon Siswa’ dan ‘Bakti Siswa’. Program ini akan berlangsung sepanjang 29hb Mei hingga 7hb Jun depan.

Terdahulu, rombongan jemaah ini telah dilepaskan oleh YB Datuk Dr. Abd Latif bin Ahmad, Timbalan Menteri Pertahanan Malaysia di Lapangan Terbang Udara, TUDM Subang - KritisOnline

Maklumat lanjut tentang program rujuk di: 
Blog Rasmi Aman Kampus Kenyalang [SINI]
Twitter @AmanKampus serta #AmanKampusKenyalang

VIDEO : Jom Kenali @ainantasneem...Dari Rakaman Youtube ke Pentas @HariBelia2012..@TashaManshahar juga terbaik...

2 comments
Sekarang ini sudah menjadi 1 fenomena artis 'segera' yang popular dari YOUTUBE ke Pentas Nyata...tak perlu nak sertai uji bakat ke akademi fantasia...bagi aku artis macam ni lagi bagus...lebih berdikari...start Yuna...lepas tu sicilik Najwa Latif dan kini ainan Tasneem...




Biodata Ainan Tasneem
Nama penuh: Ainan Tasneem Redzuan
Nama panggilan: Ainan
Tarikh Lahir: 4 November (umur 20 tahun) 
Pendidikan: Penuntut jurusan Kejuruteraan Bioproses dari Universiti Malaysia Perlis
Kediaman: Bukit Jalil
Hobi: Menyanyi dan bermain gitar

YUNA, NAJWA LATIF, AINAN TASNEEM bagi aku biasa jer...tak boleh lawan Tasha Manshahar....haha



HE : kalau aku bagi rangking artis dari YOUTUBE...Tasha Manshahar no 1...haha...

Wednesday, May 30, 2012

PLAT WWW 1 : Alhamdulillah...NIZAR disiasat bawah AKTA HASUTAN....

0 comments
Dia dipenjara....
KUALA LUMPUR: Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sedang disiasat di bawah Akta Hasutan berikutan dakwaan beliau berhubung kejayaan Sultan Johor membuat bidaan untuk nombor pendaftaran kenderaan WWW 1.

Difahamkan, Polis Johor telah menubuhkan satu pasukan petugas untuk melakukan siasatan selepas lima laporan polis dilaporkan di negeri itu berkaitan dengan dakwaan tersebut sejak Selasa.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Sharif mengesahkan mengenai pasukan petugas itu yang telah memulakan siasatan.

“Kami akan menyiasat perkara berkenaan secara telus dan profesional. Kami akan mengendalikan tugas kami tanpa sebarang tekanan bagi memastikan ia berlaku adil kepada kedua-dua pihak,” kata beliau.

Kritikan Nizar mengenai kerabat diraja Johor memperoleh bidaan nombor pendaftaran kenderaan WWW 1 di Twitter membawa padah.

Beliau menulis di Twitter bahawa wang RM520,000 yang dibelanjakan untuk bidaan itu dapat digunakan sepenuhnya untuk membantu golongan miskin.

Beliau diminta membuat permohonan maaf secara terbuka kepada kerabat diraja Johor.-mStar

HE : gua harap PDRM dapat menjalankan tugas dengan BERINTEGRITI...cukuplah sorang bodoh....kita tak mahu lebih ramai bodoh seperti Nizar lilin....

SAH!!! DS @NajibRazak Pakai Rantai..KENAPA?

1 comments
DS Najib memang memakai RANTAI..Gambar HBN2012
Selaku blogger pro kerajaan, saya dengan ini mengaku bahawa DS Najib sememangnya memakai rantai...ini bukan gambar superimpose seperti yang didakwa oleh sesetengah blogger..dan ini juga bukan 'Ear-Piece' sejenis alat yang disambung ke walkie-talkie yang biasa digunakan oleh pengawal-pengawal VVIP.

Buat apa hendak menutup kebenaran kononya kita dapat back up pemimpin negara..ini realiti...kalau benda betul kita kena mengaku...

Agak pelik apabila puak pembangkang bermati-matian mengutuk yang mana DS Najib memakai rantai menyerupai Wanita..kenapa mereka tidak bertanya rantai apakah yang dipakai oleh DS Najib? mereka tahu..jika mereka bertanya maka mereka tiada isu untuk memburuk-burukkan kredibiliti DS Najib serta Barisan Nasional...

Orait..di sini aku hendak bagi sedikit kaunseling bukan pukul 3 pagi dan bukan juga di dalam bilik hotel...gua hanya mampu bagi kaunseling di Blog ini sahaja...

Pertamanya rantai yang dipakai oleh DS Najib ialah sejenis rantai perubatan yang diberi nama QUANTUM SOLAR ENERGY. 

Rantai dan loket magnet Quantum Solar Energy  
Rantai QUANTUM SOLAR ENERGY merupakan sejenis loket kesihatan magnet'Quantum Solar Energy' bagi mencegah darah tinggi (hypertension), sinus, strok, kencing manis (diabetes), cataract, asma, penyakit kulit, lemah tenaga depression, chronic fatigue syndrome, sakit tulang, athritis, sakit otot, ketagihan rokok, hairloss, sakit sendi, ketagihan alkohol.

Loket ini sebenarnya diperbuat daripada larva gunung berapi di Jepun dan German. Lahar Tenaga Skalar yang terbaik adalah dari Jepun dan Jerman berdasarkan faktor cuaca dan alam.

Malah, rantai ini telah mengalami proses R&D untuk menguji tahap prestasi kesihatan kepada sipemakainya.untuk maklumat lanjut tentang rantai Quantum Solar Energy ini boleh rujuk di SINI

Mengenai hukum pemakaiannya, Majlis Fatwa Kebangsaan (2008) telah bersepakat memutuskan:
  1. Pemakaian gelang atau rantai tangan bagi lelaki atau wanita untuk tujuan perubatan atau rawatan adalah dibenarkan berdasarkan keperluan dan hajat dengan syarat:
  2. Ia bukan diperbuat daripada emas, perak, suasa atau sutera (bagi lelaki).
  3. Tidak terdapat unsur najis padanya. 
  4. Tidak mempercayai atau meyakini bahawa pemakaian gelang tangan tersebut boleh menyembuhkan penyakit tertentu kerana ia dikhuatiri boleh menjerumuskan seseorang kepada unsur khurafat yang boleh menjejaskan aqidah. 
  5. Mendapat perakuan daripada pakar perubatan yang beragama Islam dan telah terbukti secara saintifik bahawa ia merupakan antara kaedah rawatan yang berkesan dalam merawat penyakit.
Perkara penting yang harus difahami ialah:
  1. Kalau DS Najib hendak menunjuk yang dia pakai rantai baik dia keluarkan Rantai tersebut dan memakai saiz yang lebih besar supaya rakyat boleh nampak.
  2. Rantai Quantum Solar Energy' bukan diperbuat daripada emas, perak, suasa atau sutera (Untuk Lelaki) - Rantai Quantum Solar Enegery diperbuat daripada larva gunung berapi di Jepun dan German. Lahar Tenaga Skalar yang terbaik adalah dari Jepun dan Jerman berdasarkan faktor cuaca dan alam. - Jadi rantai yang dipakai oleh Najib Tun Razak bukan satu kesalahan dari segi hukum syarak.
  3. Rantai Quantum Solar Enegery diperbuat daripada larva gunung berapi di Jepun dan German dan bukannya Najis.
  4. Kita kena percaya bahawa setiap ubat-ubatan yang kita makan merupakan usaha kita untuk mendapatkan sesuatu (Sihat Tubuh Badan). Yang memberi kesihatan yang sihat ialah Allah S.W.T..kita hanya berusaha menjaga kesihatan dengan baik...
  5. Mendapat perakuan daripada pakar beragama Islam dan terbukti secara saintifik - Mengikut pandangan beberapa ustaz pemakaian rantai diharuskan untuk tujuan perubatan. Kajian saintifik juga mengatakan bahawa rantai yang diperbuat dari larva gunung berapi di Jepun dan German terbukti berkesan merawat penyakit.
Untuk pendedahan lebih terperinci boleh rujuk SINI

HE : Yakinlah Setiap Penyakit Ada Penawarnya Kecuali Mati....Mencegah sebelum kena....

IKLAN PERCUMA....




Wardina sebagai ikhtiar untuk kegunaan wanita dengan TULISAN ayat-ayat Al-Quran yang bersesuaian untuk kaum hawa sebagai rawatan. Sesuai diminum untuk rawatan dalaman atau sebagai ‘toner’ untuk kejelitaan. Aroma air mawarnya menambahkan lagi keharuman dan ‘seri’ wanita.

Za’faran pula baik untuk rawatan kulit. Khas untuk wanita bermula dari usia Aqil Baligh.

Boleh digunakan sebagai ikhtiar mendapatkan anak, menjaga janin, mudah bersalin (selusuh) dan mendapat anak yang sihat. Juga membantu untuk memiliki badan yang sihat dan memberi ketenangan fikiran (hati dan perasaan)

Sesuai digunakan untuk kegunaan seluruh tubuh, sistem peranakan wanita, perhiasan wanita, untuk wajah, kulit wanita, perut.

Khasiat dan Faedah
  1. Melindungi dan menyembuh dari perbuatan sihir, saka, santau atau membuang susuk atau penawar histeria (kena rasuk)
  2. Menyuburkan dan mengaktifkan hormon wanita
  3. Melindungi sistem peranakan wanita, sebagai selusuh mudah bersalin.
  4. Melegakan sakit perut
  5. Menghaluskan kulit wanita
  6. Mencantikkan bentuk bahagian perhiasan wanita luaran dan dalaman terutama hati dan perasaan
  7. Menyempurnakan naluri dan keperibadian wanita
  8. Membantu wanita / gadis remaja lebih berkeyakinan
  9. Melindungi kaum wanita dari penyakit-penyakit zuriat
  10. Menjadikan wanita meninggalkan perbuatan maksiat.
PERHATIAN
Nasihat tok guru supaya tidak
mencampurkan air zam-zam
dalam minuman ini

Cara Guna Wardina
Baca Al-Fatihah, berselawat dan niat mengikut hajat
Minum berterusan.
Boleh campur ke dalam sebarang masakan dan boleh disapu pada muka dan kepala.
7 hingga 21 titik ke dalam air minuman atau sebarang masakan.

Kandung asas..
- Tulisan ayat-ayat Al-Quran di atas pinggan putih.
- Dakwat Za'faran
- Ditambah dengan air mawar asli dari Iran
- Doa Tok Guru
- Tanpa tambahan air zam-zam.

HARGA - RM15.00
60 ml

Ustaz Fathul Bari Kata K-Pop itu Haram...UMNO tidak pernah menyekatnya bersuara....

0 comments
Ambo Sokong Bersih...

Kita tengok apa kata Ust. Fathul Bari...


HE : pengikut Nik Aziz perangai macam Iblis...Kenapa?yang penting UMNO tak pernah melarang Ust. Memberi pandangan...jangan jadi macam PAS...Pakar Nuklear pun dihalang beri pandangan..sanggup percayakan Fuziah gila tu...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA