networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, January 31, 2013

AES Tetap Beroperasi Menjelang Tahun Baru Cina...Mohon Pendapat Pembaca..


Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha mengumumkan bahawa sistem AES akan beroperasi menjelang Perayaan Tahun Baru Cina..

Menurutnya, selain pelaksanaan AES, 1,500 pegawai JPJ akan ditempatkan di beberapa lokasi manakala kempen keselamatan jalan raya akan diadakan oleh Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR). Malah ada juga pegawai JPJ yang akan menyamar menjadi penumpang untuk mengesan kesalahan had laju kenderaan awam..

JPJ juga akan melakukan pemeriksaan di depoh bas dan terminal serta kawasan kerap kemalangan sepanjang musim perayaan itu nanti..

Masihkah anda ingat kes ini?

HE : Dari sudut positifnya, pelaksanaan dan langkah pencegahan telah banyak dilakukan..namun tidak guna juga jika pengguna jalan raya tidak mematuhi peraturan jalan raya..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA