networkedblogs

Bersahabat..

Ku Mohon (Lebaran Aidilfitri)

Friday, January 25, 2013

FGV Untuk Bankrupkan FELDA?Betul ke ni?Meh BACA!!!



Kenyataan berbaur fitnah yang dikeluarkan oleh pekerja dari Bangladesh merangkap penasihat ekonomi ANAK, Dr Rosli yang mengatakan bahawa jika saham FGV terus jatuh, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Pengerusi Felda, Tan Sri Isa Samad harus bertanggungjawab kerana menyenaraikan FGV ke Bursa Malaysia secara tergesa-gesa adalah sanat dangkal.

Apa yang dikatakan oleh pekerja bangladesh ini hanyalah bertujuan untuk memburuk-burukkan imej Felda dan kepimpinan Barisan Nasional...ditambah pula dengan kebodohan dia meramal pasaran saham dunia maka semua perkara akan diputarbelitkan supaya segala kesalahan dapat diletakkan di atas Barisan Nasional...

Memang tujuan utama pembangkang untuk menampakkan seolah-olah kerajaan Barisan Nasional ini sangat kejam dan cekik duit rakyat..Sebenarnya penyenaraian FELDA Global Ventures Holdings Bhd atau FGVH di pasaran Bursa Malaysia adalah salah satu agenda transformasi fasa ke-4 Felda yang menguntungkan golongan peneroka dan generasinya..

Apa yang dirancang ini adalah satu rahmat dan bukannya mahu merugi ataupun langkah membrakrupkan sebuah agensi yang suci seperti FELDA.Buat pengetahuan semua pembaca...setakat ini FELDA sudakh melakukan 4 fasa transformasi iaitu :

1) Daripada Hutan rimba kepada ladang
2) Daripada hutan ke perkampungan tersusun dan terancang
3) Daripada hanya berniaga dalam negara kepada meluaskan perusahaan FELDA ke luar negara
4) Felda berkembang dengan penyenaraian menjadikan sebagai 'Blue Chips' perladangan antara yang terhebar di dunia. 

Setakat hari ini, Felda sudah memberi durian runtuh yang telah dilakukan dalam 3 fasa. Malah, petugas dan pegawai Felda turut mendapat 2 bulan setengah gaji.

Apabila sampai ke tekak puak pembangkang sahaja, terus mereka katakan penyenaraian FGV akan melingkupkan FELDA...

Sebelum ini saya sudah menjelaskan bahawa segala kerugian pasaran saham tidak ada kena mengena dengan peneroka..boleh rujuk SINI

Pasaran saham turun naik itu adalah perkara biasa dalam dunia ini, atas perkara ini, FGV telah pun melaksanakan pelbagai inisiatif di bawah 'Program Kecemerlangan Prestasi' bagi meningkatkan prestasi keseluruhan operasi syarikat. Di samping itu, FGV juga sedang giat mepelbagaikan perniagaan di dalam aktiviti hiliran dan komoditi lain seperti getah dan gula...Usaha ini semuanya bagi memastikan FGV akan terus kukuh.

Perangai Anak FELDA Pro Pakatan Rakyat
Dakwaan pembangkang yang mengatakan FELDA akan bangkrup adalah rumour dari pembangkang...dari dahulu lagi mereka mahukan sokongan rakyat FELDA...jadi dengan mewujudkan ketakutan bahawa FELDA akan bankrup mereka fikir mereka mampu mengalihkan sokongan rakyat kepada mereka... 

HE : Axiata, Public Bank, CIMB, Maybank, Sime Darby yang masuk bursa saham, ANAK ni tak nak pertikai ke?

1 comment:

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA