networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, January 26, 2013

Harga Saham FGV Turun Peluang Pelabur Beli Saham Dan Bukan Tanda FELDA Bankrap


Niat jahat Dr Rosli si Pekerja Bangladesh dan Mazlan Aliman si pengacau Felda terkantoi apabila taktik mereka dan ANAK hanyalah mahu membuatkan FGV bankrap...Mereka mengatakan yang jika pasaran saham turun maka FELDA akan bankrap..

Maka mereka pun merapu kata yang PM Najib Razak mahu menjahanamkan FELDA sehingga bankrap kerana menyenaraikan FELDA dalam bursa saham...Si pekerja Bangladesh upahan Mazlan Aliman ni kata majoriti penganalisis pasaran menjangkakan dalam masa terdeat harga sawit akan jatuh dan menyebabkan jangkaan prestasi kewangan FGV akan menjadi lemah..

Lepas tu mereka merapu kata kalau kewangan lemah maka dividen yang akan dibayar akan rendah dan akan memberi tekanan kepada harga saham FGV...

Buat pengetahuan sipekerja bangladesh si pecacai Mazlan ni, PM Najib Razak sudah mengumumkan yang FELDA akan menanggung semua kadar faedah yang dikenakan oleh bank...Peneroka tidak akan rugi pun..Mereka hanya perlu membayar sebanyak 800 unit saham..Para peneroka turut diberi kelonggaran untuk membayar secara ansuran sebanyak RM 50 sebulan..

Jadi sekiranya harga saham rendah, maka pelabur dinasihatkan supaya membeli saham-saham..dalam erti kata lain, jika harga saham turun ia dikatakan 'Sale' ataupun FGV ada jualan runtuh..

Maka para pelabur boleh merebut peluang ini untuk membeli saham ketika murah..seperti mana yang terdapat dalam gambar di atas, BIMB Securities ada meletakkan harga sasaran RM 5.46 jadi ini peluang terbaik untuk para pelabur membeli saham...

Tak tahulahkan, kalau Dr Rosli si pekerja bangladesh ini dalam diam dia juga membeli saham Felda ketika harga pasaran jatuh..dia sengaja kata dan hasut orang Felda bahawa harga saham turun maka Felda akan mengalami kerugian yang amat banyak..sebenarnya tidak...jika harga turun, maka para pelabur boleh berebut membeli saham..jika harga saham tinggi maka pelabur boleh menjual dengan harga yang tinggi..itu pun tak bole tangkap...

Orang Felda yang tak tahu tentang saham bolehlah depa tipu...ini ke level pakar ekonomi merangkap penasihat ekonomi ANAK..sangat kesian kerana dia mempunyai tahap akal yang sangat lemah...

Takkanlah pakar ekonomi yang diagung-agungkan cacai tak faham istilah supply and demand...kalau harganya turun maka FGV punyai perancangan jangka panjang yang sangat bagus!!!pelabur yang bagus perlu ambil kesempatan disaat harga saham turun untuk membeli saham...tapi pakar ekonomi bengong ni kata harga saham turun maka FELDA akan bangkrup...tujuannya hanya 1, hanya mahu menakut-nakutkan para peneroka...

HE : Dia ni sebenarnya nak suruh peneroka rugi dan boleh la dia dalam diam kaut untung dengan beli saham...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA