networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, January 22, 2013

Kerajaan Kejam Turunkan Elaun Rumah NAIKKAN Harga Rumah!!! Rakyat Memberontak!!! MAMPOSLAH #PenipuRakyat !!!kahkahkah


Rakyat di Malaysia bakal memberontak mengalahkan perhimpunan HKR112 yang lalu kerana Kerajaan akan menaikkan harga Rumah 100 kali ganda dan mengurangkan elaun perumahan awam!!!

Ini adalah satu bentuk penindasan yang sangat kejam mengalahkan firaun...apa tidaknya..semakin hendak PRU kerajaan makin kejam...memang patut rakyat memberontak!!!

Ini tidak adil!!!aku malas nak nak cakap banyak...korang rujuk SINI untuk cerita bagaimana Kerajaan BN Kejam mencekik dan menipu rakyat Malaysia!!!

Serius aku kata Kerajaan BN kejam!!!

Lebih baik sokong Pakatan Rakyat!!!semua benda bagi murah!!!Cukai PINTU PUN TURUN HARGA!!bawah ni buktinya...baca!!!
CUKAI PINTU RUMAH KEDIAMAN AKAN DIKURANGKAN!!!!

SHAH ALAM – Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor tidak akan menurunkan cukai pintu di Selangor termasuklah di kawasan pentadbiran Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) meskipun telah berjanji untuk melaksanakannya pada pilihan raya umum lalu. 
Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, kerajaan negeri akan mengenakan cukai pintu di Selangor berdasarkan kegunaan tanah yang mana kadarnya akan dinaikkan sekiranya tanah itu dibangunkan untuk tujuan tertentu seperti industri dan sebagainya. 
“Kalau tanah itu tidak dibangunkan, maka cukai pintu yang dikenakan adalah rendah. Apabila tanah itu digunakan untuk bangunkan kilang dan sebagainya, maka cukai pintunya akan berubah (meningkat).


“Cukai pintu yang kita berikan itu adalah munasabah mengikut kegunaan tanah. Kalau tidak bayar cukai pintu, bagaimana kita mahu bangunkan Shah Alam,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Exco di sini hari ini. 
Pada 15 Disember lalu, Pengerusi MCA Bahagian Subang, Lee Wei Kiat menyelar tindakan MBSA menaikkan cukai pintu sehingga 10 kali ganda ke atas penduduk Kampung Baru Subang dan Kampung Baru Sungai Buloh berkuatkuasa pada tahun depan. 
“Lebih membebankan, kenaikan cukai ini berlaku hampir setiap tahun apabila ianya meningkat dari tahun 2011 dan 2012. Saya mendapat maklumat ada penduduk yang membayar cukai pintu sebanyak RM1,470 pada tahun 2011, menerima notis bayaran sehingga RM23,040 pada 2013“, katanya.


Sambil menyifatkan kenaikan cukai pintu di Selangor itu sebagai keterlaluan, Wei Kiat turut mendesak supaya MBSA dan kerajaan negeri di bawah pimpinan pakatan pembangkang menarik balik kenaikan cukai pintu tersebut.
HE : Undi PR anda BODOH!!!kahkahkah.... 

1 comment:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA