networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, February 11, 2013

‏@AmenoWorld Kantoi!!! Cubaan CACAI Sabotaj #GangnamStyle #CNY @PSY_OPPA Didedahkan!!!


Bukan main gembira lagi puak-puak cai bila segelintir penonton konsert PSY di Penang sebentar tadi melaungkan kata-kata "NO!!!" ketika ditanya oleh DS Najib Razak "Are You Ready For BN...?"

Untuk pengetahuan pencacai yang percaya sangat dekat Amenoworld ni..dia ni tak tahu apa-apa pun...yang dia tahu hanya tabur fitnah dan wujudkan persepsi buruk..itu sahaja...

Tak ada pun penonton jawab READY..
ini jer dah menunjukkan Amenoworld memang kaki Fitnah...


Dalam ucapan DS Najib, beliau bertanya 2 soalan dan mengulangi 3 kali...

1) Are You Ready For PSY ???
    Penonton menjawab YES dan pencacai menjawab NO dalam nada yang PERLAHAN

2) Are You Ready For PSY ???
    Penonton menjawab YES dan pencacai menjawab NO dalam nada yang KUAT SEDIKIT

3) Are You Ready For PSY???
    Penonton menjawab YES dan pencacai kekal menjawab NO dengan nada yang KUAT...tak percaya? dengar berulang kali durasi 18 saat

4) Are You Ready For BN???
    Penontonton kekal menjawab YES tapi ditenggelamkan suara pencacai yang merakam yang menyebut NO...begitula yang terjadi ketika DS Najib mengulangi sehingga 3 kali...

Video yang dikeluarkan tersebut sebenarnya telah dirakam oleh penyokong tegar pakatan yang datang ke majlis rumah terbuka tersebut dengan niat untuk mensabotaj..jika didengari...suara cacai yang rakam video tersebut adalah paling kuat sekali...


Untuk pengetahuan semua, memang dari awal lagi, puak-puak pembangkang cuba mensabotaj kehadiran PSY dengan memaparkan imej tidak siuman...para pemimpin mereka juga menkritik berbagai cara...ada yang kata BN habiskan duitlah..ada yang kata suruh PSY tutup auratlah...

Ketika itu, Ketua Menteri Penang, Guan Eng sememangnya sebesalah..hendak dibantah takut undi Cina akan lari  kepada BN walaupun memang itu yang sedang terjadi...jadi hendak tak nak dia perlu menyokong untuk PSY hadir...

Pencacai PR sebelum ini turut memainkan sentimen di Twitter bagi menakut-nakutkan PSY supaya kehadirannya ke Malaysia tidak jadi...

Malah..iklan tahun baru yang dilakonkan sendiri PM DS Najib Razak telah menambahkan tekanan buat pihak pembangkang...apa tidaknya, mereka tidak terfikir pun untuk mendekatkan diri dengan pengundi Cina dengan cara sebegini...bila video tersebut keluar, maka pencacai telah mendapat arahan supaya DISLIKE video tersebut.itu sahaja yang mereka mampu lakukan!!!

Hari yang ditunggu-tunggu (hari ini) telah tiba..PSY tetap dengan keputusannya hadir atas jemputan BN bagi menghangatkan rumah terbuka Tahun Baru 1 Malaysia di Penang...

Ada segelintir pencacai yang tidak selesa dengan kehadiran PSY atas jemputan BN yang dibayar Syarikat Swasta...maka mereka terpaksa melakukan provokasi akhir dengan memakai pakaian Hijau dan Kuning yang disuruh oleh Lim Guan Eng...

Jika diihat, tak ramai pun yang ikut seruan Guan Eng..boleh dibilang dengan jari jer..di sini jer kita dapat lihat bagaimana rakyat Penang sudah tidak mahu mendengar seruan Guan Eng..bawah ini buktinya..




HE : Tak ramai pun yang pakai baju Kuning Merah dan Hijau..Ini membuktikan seruan Guan Eng tidak ramai rakyat yang ikut...tahniah BN...rakyat Cina Penang sudah kembali!!!

JOM LAYAN!!!

62 comments:

Anonymous said...

Are You Ready For PR?

NOOOOOOOOOOOO!

Anonymous said...

kah kah kah

NOOOOOOOOO!

Anonymous said...

terima kasih menjelaskan perkara sebenar.banyak blog pembangkang memutar belit fakta sebenar

Anonymous said...

rakyat cina penang kembali semula ke BN ke tidak lu akan dpt jawapannnya masa pilihanraya nanti. Tidak ramai org yg berbaju kuning and hijau tak membuktikan bahawa orang lain tidak membuktikan kekurangan sokongan terhadap guan eng. tolong jgn buat andaian tak berasas. Pergi belajar sikit mcm mana nak back up lu punya statement dgn bukti sahih dan data. Sbg seorang analyst saya rasa malu tengok cara you support your findings dgn self assumptions.

Anonymous said...

sorry bro, ak x dgr org kata yes bila part BN. im a neutral, and try to be as neutral as I can be. Sorry again

Anonymous said...

hi admin, pandai you syok sendirinya

Anonymous said...

ek eleh, duit RM2juta, ampa nk jilat kac kt PSY
padahal, dpt taik ja utk BR1M
nk sokong ag ka?

Anonymous said...

I was at the side area and the NO to BN is definitely loud and clear. It is heart breaking day ......

Penjilat_UMNO said...

bro, aku ada kat sana laa masa konsert PSY tu. Mmg jelas drg sume kata "NO" masa najib tanya.. Aku x sokong mana mana parti, tapi aku rasa Najib ni memalukan gak la...kesian...nak meludah ke atas langit, terkena kt muka sendiri. kahkah.. Korang ingat rakyat penang bodoh ke, ingat bole pancing undi dgn cara bwk masuk PSY? Gila..da la 2 juta membazir...org penjilat umno je yg mmg setuju dgn apa yg umno buattt. Yg admin ni pun satu, nk cari point.. mmg memalukann laa najib sendiri p tanya soalan berani mati kat audience...patutnye kalau ye pon, suruh la wakil, jgn la najib sendiri tanya..kan da malu

Anonymous said...

itu larr kelebihan kerajaan, dengan menguna kan kuasa serta duit rakyat utk mengambil hati rakyat kearah kerajaan... skrg mgkn byk pndgn.... kite tgu dan lihat siape yg pihak benar dan siapa pihak yg salah di akhirat kelak....

Anonymous said...

biar la mereka kekal dgn kebodohan yg nyata...x pikir ker dgn apew yg korang rse kn selama pr perintah penang???semua isu bngkit..heheh..bodoh2..

hidup bn....
satu malaysia..
go DS najib...

Anonymous said...

aku td datang lah!!memang ada yang cakap NO tapi tak delah semua.cuma mereka menjerit kuat.pembangkang PR memang camtu..kata membazir tapi diorang yang gila-gila!

selut kat PM kerana masih cool melayan kerena DAP biadap..

ini vide oppa gangnam anjuran DAP dulu..lagi teruk!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZmHwXOn4KZo

Anonymous said...

masing2 ade pilihan.... berfikir larr dgn mengguna akal.... sebelum bertindak sesuatu.... jgn mengikut ati dan perasaan... bole beza kan mane yg baik mane yg buruk..... yg pasti Redha Allah....

Anonymous said...

at the first place, kenapa nak membazir duit RM2 juta macam tu jerk? x kesah lah government ke, BN ke, or private company ke yg sponsor.. membazir tetap membazir.. ada baiknya duit tu disalurkan kepada yg berhak..

Anonymous said...

Ramai jugak yang pekak ye? Kesian..ni la mslhnya bila fanatik xpakai otak..pm sdiri lps tnya dia ckp nooo..xda dgr noh? Dgrla pakai telinga, jgn pakai otak..ni x..tbalik..bila dengar pakai otak, bila bfikir pakai telinga..hahhahahaha..kesian..kesian..hahhahaha

Anonymous said...

Psy mmg buat orang penang gembira,tapi ambil 2juta mari tolong rakyat lagi bermakna...pasal duit itu semua hasil daripada rakyat juga..

Anonymous said...

psy mai malaysia xsmpai 30 minit boleyh berjuta kot??
rakyat Malaysia dok bertaun dapat RM500 ja,,hahaha!!!hidup melayu!!!hidup melayu!!!
(AH JIB NGOK dimalukan,PSY sama2 tepuk tangan ma!!!!)
yang heran awat TV3 suku x bt liputan pasal ni ha???
hahaahah
ARE YOU READY TO HARAM JADAH???
IS YOU ARE!!!!!
macai's UMNO xpayah dok backuplah PM hmpa tu!!
dah ALLAH yang kata,,siapa yang cuba mengaibkan org lain,, ALLAH akan menbuka aib nya tanpa dia sedari,,

Anonymous said...

psy mai malaysia xsmpai 30 minit boleyh berjuta kot??
rakyat Malaysia dok bertaun dapat RM500 ja,,hahaha!!!hidup melayu!!!hidup melayu!!!
(AH JIB NGOK dimalukan,PSY sama2 tepuk tangan ma!!!!)
yang heran awat TV3 suku x bt liputan pasal ni ha???
hahaahah
ARE YOU READY TO HARAM JADAH???
IS YOU ARE!!!!!
macai's UMNO xpayah dok backuplah PM hmpa tu!!
dah ALLAH yang kata,,siapa yang cuba mengaibkan org lain,, ALLAH akan menbuka aib nya tanpa dia sedari,,

Anonymous said...

psy mai malaysia xsmpai 30 minit boleyh berjuta kot??
rakyat Malaysia dok bertaun dapat RM500 ja,,hahaha!!!hidup melayu!!!hidup melayu!!!
(AH JIB NGOK dimalukan,PSY sama2 tepuk tangan ma!!!!)
yang heran awat TV3 suku x bt liputan pasal ni ha???
hahaahah
ARE YOU READY TO HARAM JADAH???
IS YOU ARE!!!!!
macai's UMNO xpayah dok backuplah PM hmpa tu!!
dah ALLAH yang kata,,siapa yang cuba mengaibkan org lain,, ALLAH akan menbuka aib nya tanpa dia sedari,,

Anonymous said...

Baru sikit je dengar salakkan pencacai PR di Rumah Terbuka BN Penang sebut No, terus riuh hentam Najib kata rakyat sudah tolak BN.

Sebenarnya puak2 pencacai PR ini dengki sebab lebih 80 ribu hadir rumah terbuka BN kerana Guan Eng sendiri pun tak boleh kumpul rakyat negerinya seramai itu.

Kalau rakyat tolak BN, rakyat tak mai majlis BN dan ingin bersalam dengan PM .. berlainan dengan Anwar yang mana pada CNY ini dia ke Sabah.Baru sikit je dengar salakkan pencacai PR di Rumah Terbuka BN Penang sebut No, terus riuh hentam Najib kata rakyat sudah tolak BN.

Sebenarnya puak2 pencacai PR ini dengki sebab lebih 80 ribu hadir rumah terbuka BN kerana Guan Eng sendiri pun tak boleh kumpul rakyat negerinya seramai itu.

Kalau rakyat tolak BN, rakyat tak mai majlis BN dan ingin bersalam dengan PM .. berlainan dengan Anwar yang mana pada CNY ini dia ke Sabah.

Anonymous said...

DALAM TV3 PON DGR NOOOOOOOOOOOOOOO !! KIRA PERAKAM VIDEO TUK TV3 TU PON PENYOKONG PR LA JUGAK KAN... KAHKAHKAH !!

epu kacak said...

Pe la ko meroyan tu macai..trima je la hakikat..nooooooo!!

Anonymous said...

admin mohon jgn syok sendiri. Harapan admin utk lihat bn brkuasa di penang kekal menjd harapan palsu. haktuih.

Anonymous said...

Ni cerita dari pencacai angkat taik najib lah ni . Hok alah mu ni , ap motif psy datang malaysia ? Kita menegakkan Islam , bukan menghancurkan islam . Kita kena jadikan Malaysia ni negara ISLAM bukan negara maksiat yang penuh dengan fitnah . Kalau lah najib ni ahli sunnah , kenapa tak betulkan orang orang yang disayanginya dahulu , seperti Isteri beliau ? Seorang perempuan boleh mendorong lelaki ke neraka . Bertapa racunnya Perempuan ni . Jaga lah anak perempuan , isteri , adik , kakak tu elok elok . Berikan didikan yang betul yang mengikut syariat islam bukan didikan yahudi laknat . Bukan budaya barat .

Anonymous said...

korang tak rasa apa2 ke para diktator atasan guna duit sembarangan? duit tu bukan mak bapak diorang punya tp duit rakyat. kalau najib razak tu menabung utk jemput PSY ni ok juga. ANAK MUDA TOLAK HEDONISM!

Anonymous said...

Knape msih nk mngakkan bnda yg slah? Sy xnk tnye isu YES or NO!!!!!! Tp sy nk tnye ap pntingnya nk jmput psy dtg mlaysia dgn byar dia rm2 juta??? Sdangkan mnyekat kewangan di klantan utk air sjak 1990??

Anonymous said...

Blog sampah..

Anonymous said...

are you for BN.....booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Anonymous said...

blog x leh pakai..dh x da modal..fakta lagi tah kemana..bukti dh terang lagi bersuluh..siap ada byk view lg tuh..macai tetap macai...admin pun dah x da modal..tah2 followers ramai dari pihak pembangkang..boo!

Anonymous said...

http://www.mohamadazhan.com/2013/02/psy-ke-ppinang-antara-harapan-dan.html#more

Anonymous said...

Yang Mai Tuh Bukan Pasai Nak Salam N Sokong PM, Kalau Batang Pisang Yang Anjur Sekalipun, Orang Tetap Mai, Nak Jadik Penjilat Pun Agak2 La, Tak Yah La Tunjuk Bodoh Sangat

Anonymous said...

heheheeh..bangga siyut..orang malaysia bersesak sesak bertolak-tolak,potong q,pintas memintas,jerit menjerit...baru dapat 500 ragak SETAHUN...

psy dtg tak sampai 10 minit dah dapat 2 juta....tak ke pelik??

hahahahahaha..tahniah la pm.tu la,kuat sangat nak berlakon dan membodek..kan dah kena troll...

Anonymous said...

ak dh tgok versi berita singapore punya.... r u ready for be end?? nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

xkan singapore pn macai PR gak ??

Anonymous said...

Laporan berita luar negara, membuktikan dakwaan penulis blog ini adalah karut. https://www.facebook.com/photo.php?v=301942616594891

Anonymous said...

R U READY 4 BN?NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO......HAHAHA...PADAN MUKA

Anonymous said...

Setuju... Terima jela kenyataan

Anonymous said...

Are you ready to believe this shit?


NOOOO!!!

Anonymous said...

Salam semua.Dalam hal Najib dimalukan ini,saya rasa ajk kempen Najib harus dipersalahkan kerana memberi maklumat yang salah kepada superior mereka..kononnya orang Penang telah kembali menyokong BN,menyebabkan Najib dengan yakinnya bertanya soalan'are u ready for bn?'di khalayak umum.Malangnya Najib menerima jawapan yang memalukan.Malang najib..ajk kempen,pencacai bn,pengampu bn langsung tak boleh diharap dalam kerja mereka untuk mendapatkan feedback tentang sokongan semasa terhadap bn.Harap pencacai bn dapat memperbaiki prestasi kerja mereka.

altis said...

Honestly 'NO' is clearly heared.

Anonymous said...

Kalo betullah rakyat cina Penang datang 80ribu semata2 untuk sokong BN, bandingkan dengan CNY tahun lepas yang takde PSY datang...ade seramai ini?

Berita Singapore pon dah melaporkan tentang ini dan insiden memalukan ini jelas kedengaran di berita singapore. Memalukan negara sungguh!

ipohmali said...

Kalau Lu Masih Tak percaya.. Meh Kita Dengar dari Video dan LAPORAN BERITA DUNIA..kah kah kah.. Dah terang Bersuluh lagi mau Nafi..
http://www.youtube.com/watch?v=4WeRzXSCfIo

Macam terbukti Kena Tangkap Merompak..tapi geng perompak tu Cuba Nafi dgn Cakap,hari merompak tu dia pakai Baju Merah,bukan kuning..kah kah ka

Anonymous said...

Bodoh punya cai umngok be end. Tak boleh terima kenyataan punya mangkuk hayun.

Anonymous said...

Macai BN xdpt trima knyataan...sama mcm pak ajib..xdpt trima knyataan, tnya smpai 3x...' btoi ke depa kata NO kat bn ni'...

Anonymous said...

Bodoh la admin! Apa yang hang dok merepek? Sembang macam hang mai penang pulak! Kalau macau tak spin tak buleh ka?

Anonymous said...

Hahahaha....

Bodoh piang puak2 macai UMNGOK Lembu.. Dah terang lagi bersuluh Si Najib tu kena reject wlupun cuba menggula-gulakan org penang dgn PSY...
Ni zaman IT la puak2 macai Lembu UMNGOK ooii... Ampa nk tipu budak skola pun dh x bole.. Ampa buat satu benda bodo dlm kain ampa pun smua boleh terbongkar..
Dah byk kali kantoi, tp buat2 bodo nk backup. Ke, ampa mmg keturunan bodo sbb mkn duit haram BN?? Hahahahaha....

Khai Darulnaim said...

vid ni lagu syok http://youtu.be/G_miGclPFGs

Anonymous said...

Kasian Lu. Lu dapat RM20 satu blog. PSY dapat USD2,000,000 untuk 8 minit. UMNO penyelamat melayu... Kakakaka

Anonymous said...

semua anon sembang macam kote. dah no tu no je lah.

Anonymous said...

berani media dan TV3 keluar video ni??!!!

Anonymous said...

yup. aku pon sama. igt nk skong BN tp mcm lalang dh ni. bab vdeo ni plak..jelas2 aku dengar no for BN kalo ko ada video ori sila tunujk sbgai bukti

Anonymous said...

aku kesian kat kaki ampu BN..
aku sedih wang sebanyak 2juta US atau 6 juta RM diabiskan untuk tengok seekor mat korea tunggang kuda...tu pun tunggang kuda 15min je...6 juta bole buat banyak benda lain..kasik makan fakir miskin.
umno penghancus malayu

terjuntiruk said...

Klw kata pakat semua kata nooo,najib nk tanya lg ka???klw tgk pon,mmg ada yg jwb yes sbb ramai ja yg angkat bendera bn dan i love pm... Xkan jwb no.lgpon majlis bn kan...
Tp itu cuma andaian,xkan xde video dr camera lain yg org jwb yess dgn jelas? Satu kemuskilan gak tu.

Anonymous said...

Kalau bg Gua Heng n Bang Non buat, nak dptkan duit kene mnta ngan Israel lagi., dh la PRU t dibantu.. tambah lg hutang budi. Nak dptkan kerajaan pentadbiran xtentu lg ad harapan.. Kuih!kuih!kuih!

Anonymous said...

Nak mengaku juga lah bahawasanya sy sebagai org y ada d side..org y bebas n neutral. Dr pemerhatian, nampaknya mcm takut dengan setiap pendedahan y dibuat. Wei kenapa mcm tu???!!! Artikel y bagus.. Are U ready For BN? UMNOOO!!! Trsemangat Melayu..hihi

Anonymous said...

Video kelentong!

Anonymous said...

Aku mai untuk tengok PSY . Bukan tengok Najib. Tonton tetap tonton, bila pangkah, aku pangkah lain.

Anonymous said...

BN Babi BN Babi BN Babi!

DAP Bagus! PKR Hebat! PAS Masuk Syurga!

Pukimak BN!

Anonymous said...

macai2.....diorang datang nak tengok najib ke PSY?...hahahhahah......alasan x bleh blah......bukti ada pun backup lg...hahahahhaha

Anonymous said...

pelik..padahal 2juta bukan duit kerajaan..berbanding ada konsert kat pantai awam tu..siap promot arak tu besar-besaran..takde plak yg melenting bising...bazir duit etc...

-smh-

Anonymous said...

Aa.. Mmg dasar paktan.. Yg kafir2 laaa, yg mlyu plak munafiqq.. Tv singapore mmg resis mlysia.. Mmg baik dgn kafir dap n skutu kuat israil.. Pk laaa sbdiri wahai rakyat mlysia.. Video yg sgpura tunjuk pun dari org pr... aku ada sana.. pktaan yesss sgt kuat... yg pasti nooo tu dari klgan perakammm pr... aku duduk tpi prakam ini... aku tauuuuu....... Kalimah allah Lim guang inggg pe cerr.. Syp jerr.. Arr?? Ni br pggl nooo kann.. Allah plhara dan bg kkuaran pd bn..

Anonymous said...

Ehhh.. Lupa.. Aku bkn org bn.. Tp aku tau, bn jer blh jg islam, mlyu.. Bn jgk yg tau hormati bgsa lain...nnti ada plak munafiq ckp aku anjing bn la, pe la.. Cuma kmbli la pada lailahaillallah, pcy pd kiamat....

Anonymous said...

actually, pencacai BN dan pencacai PR sama-sama perosak keamanan Malaysia, dek ketaksuban yang melampau...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA