networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, February 28, 2013

GAMBAR : Deligasi #MPYM2013 Seronok Dan Puji Kemakmuran Malaysia..@NajibRazak

Sepanjang hari ini, saya mengikuti Deligasi Malaysia Palestin Youth Movement (#MPYM2013) mengunjungi Kompleks Kraf KL bersempena Hari Kraf Kebangsaan yang berlangsung bermula 27 Feb hingga 11 Mac 2013...

Apa yang saya lihat kesebelas delegasi dari Palestin ini amat seronok dan memuji kemakmuran dan perpaduan yang ada di Malaysia..

Mereka semua amat kagum betapa banyaknya seni dan budaya kraf tangan di Malaysia..

Presiden MPYM Palestin, Mohammed Y. Hasna meluahkan isi hatinya kepada saya bahawa dia sangat bersyukur jika Palestin seperti Malaysia..tiada musuh seperti Israel yang ingin menghancurkan negaranya...

Saya pun katalah yang negara Malaysia memang sudah aman..tapi Malaysia kadangkala ada seperti situasi di Palestin..

Hasna hairan dan bertanya kepada saya..saya pun menjelaskan yang musuh bagi kemakmuran negara Malaysia adalah pihak pembangkang..mereka sentiasa melakukan provokasi liar semata-mata mahu merampas kerajaan..jika Israel ingin merampas negara tapi pembangkang pula mahu merampas kerajaan..sama bukan...

Malaysia mengamalkan sistem demokrasi berparlimen yang mana pemilihan kerajaan adalah melalui rakyat daripada sistem pengundian yang telus dan adil..

Kata saya kepada beberapa orang deligasi lagi..mereka ibarat seperti Israel..sentiasa menabur fitnah kononnya sistem PRU di negara ini adalah tipu..itu semua rekayasa daripada pihak mereka...

Sudah tentu rakyat Palestin ini sedih jika mereka tahu rakyat Malaysia sendiri cuba merosakkan ketenteraman awam melalui demonstrasi jalanan seperti BERSIH 3..malah baru-baru ini juga mereka melakukan demonstrasi sekali lagi melalui modusoperandi Himpunan Rakyat..

Realitinya.pembangkang tidak ubah seperti tin kosong...jom saksikan gambar deligasi Pelestin ketika berkunjung ke Kompleks Kraf KL bersempena Hari Kraf Kebangsaan tadi..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA