networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, March 6, 2013

Laporan Semasa Ops Sulu...


Berikut merupakan susulan perkara yang berlaku selepas pelancaran serangan di Kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah.

1. Pasukan keselamatan telah melancarkan operasi menggempur penceroboh dari Filipina yang berkubu di Kampung Tanduo mulai pukul 7 pagi tadi.

2. Letupan bom telah kedengaran di Kampung Tanduo sekitar 7 pagi.

3. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah mengumumkan pelancaran serangan di Kampung Tanduo oleh pasukan keselamatan. Najib berkata tindakan itu wajar bagi menjaga maruah dan kedaultan negara sebagaimana yang dituntut oleh rakyat.

4. Pelancaran serangan oleh pasukan keselamatan Malaysia ke atas penceroboh kumpulan bersenjata diKampung Tanduo, Lahad Datuseawal tujuh pagi hari ini mendapat pelbagai reaksi daripada pengguna laman sosial Twitter.

5. Pihak keselamatan memperketatkan kawalan keselamatan di zon merah susulan serangan ofensifyang dilancar ke atas penceroboh bersenjata di Felda Sahabat 17, Kampung Tanduo.

6. Keadaan di Hospital Lahad Datu tenang dan aktiviti harian berjalan seperti biasa namun beberapa anggota tentera dan polis kelihatan berkawal di sekitar kawasan hospital terutamanya dekat pintu kecemasan.

7. Polis Filipina menyekat hampir 70 pengikut waris Kesultanan Sulu daripada meninggalkan Mindanao untuk menyertai kumpulan penceroboh yang digempur oleh pasukan keselamatan Malaysia di Lahad Datu hari ini.

8. Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz hari ini menyatakan kumpulan pengganas Sulu akan didakwa di mahkamah atas tuduhan membunuh.

9. Pasukan keselamatan Malaysia menjalan operasi pembersihan bagi mengesan saki-baki penceroboh Sulu di Kampung Tanduo, dekat Lahad Datu.

10. Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, polis masih menjalankan operasi susulan menggeledah Kampung Tanduo dekat Lahad Datu dan proses itu dijalankan dengan hati-hati demi memastikan keselamatan anggota keselamatan yang terlibat.


Ya Allah lindungilah para perjuang kami di bumi Lahad Datu
Amin ya rabb...


SUMBER Abang Jinggo

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA