networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, March 24, 2013

MACAI Kata FELDA Tidak Jaga Kebajikan Peneroka?Pembohong!!!!


Meroyan sekampung puak-puak Macai bila dengar sahaja cerita tentang FELDA...termasuklah dengan Mazlan Aliman..ada sahaja benda tak puas hati....kata itulah--kata inilah..semuany tentang keburukan FELDA...lepas tu merapu kata UMNO BN kejam nak mampus buatkan para peneroka hidup kesempitan...puih!!!

Meh sini aku nak share 1 info...

Kebajikan peneroka diberi perhatian..
1) Memperkenalkan skim insurans berkelompok percuma untuk faedah kepada warga peneroka yang ditimpa kemalangan dan kematian..Skim ini merupakan satu aktiviti kebajikan yang disumbangkan oleh FELDA...

2) Memperkenalkan pelan kharat kematian peneroka untuk meringankan beban waris peneroka yang meninggal dunia. Bayaran RM 3,000 dibayar serta-merta kepada waris manakala RM 7,000 selepas permohonan diterima...

3) Mewujudkan tabung bantuan kebajikan peneroka dengan dana permulaan RM 1.5 Juta untuk membiayai warga peneroka yang ditimpa bencana, menghidap penyakit kronik dan memerlukan bantuan peralatan kesihatan..

HE : Beruntung benar dah jadi warga FELDA...semua benda lengkap...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA