networkedblogs

Bersahabat..

BUAL BICARA #UMNO71 BERSAMA TAN SRI ANNUAR MUSA

Saturday, March 2, 2013

Pembangkang Salahkan Semua Pihak Serangan #LahadDatu..Rakyat Palestin sudah fikir masa depan! 'Evolution For Palestin' @KLCC #MPYM2013









Tatkala pihak pembangkang mencari salah pihak kerajaan,kementerian,agensi dan jabatan atas ketegangan yang berlaku di Lahad Datu..Rakyat Palestin yang pernah merasai saat diserang negara luar sudah tentu mereka pun pelik dengan keadaan dan sikap pembangkang negara yang tidak sudah2 mencari ruang untuk memburukkan kerajaan kita...

Inilah sikap pembangkang yang sangat kejam dan zalim...sepatutnya bila diserang negara luar.kita bersatu untuk selesaikan..ini tidak..ada saja nak salahkan kerajaan..

Bayangkan jika pembangkang di negara ini kita letakkan di Palestin sudah tentu rosak dan punah ranah jadinya Palestin..Sebabnya..Israel serang Palestin maka mereka akan cari peluang untuk salahkan kerajaan Palestin biarpun tidak diiktiraf...

Sikap para pembangkang dinegara ini memang sangat ortoDOG dan jumud..

Tinggalkan cerita pasal pembangkang yang bangkai..kita lihat pula bagaimana harapan pemimpin-pemimpin muda Palestin yang dihantar mengikuti program Malaysia-Palestine Youth Movement (gambar)...

Hari ini bertempat di KL Convention Centre Malaysia telah berlangsung satu konferens bertajuk 'Evolution For Palestin' yang disampaikan oleh para deligasi dari Palestin dan beberapa ahli akademik tanah air tentang pencerobohan dan perubahan masa depan Palestin untuk berubah..

Kesemua deligasi tidak mahu negara mereka terus dijajah..mereka mahukan transformasi kepada sebuah negara yang lebih baik..begitulah harapan mereka..kesemua transformasi ini boleh dilihat daripada pelan dan idealis Najib Razak dengan memperkenalkan ETP, GTP, NKRA, NKEA, NEM, PTP dan EPP..

Para peserta deligasi ini sangat berharap masa depan Palestin lebih gemilang dan anak bangsa mereka lebih maju kehadapan tanpa diganggugugat oleh anasir jahat seperti Israel...samalah dengan kita..cuma bezanya kita tak nak Anwar Ibrahim jadi PM jer..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA