networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, April 18, 2013

Runtuhnya Akidah Umat Islam Kerana DAP..PAS Hanya Diam Membisu Lepas Tanggungjawab! #PRU13


Inilah namanya mangkok tak ada akal..agama hukum hakam tolak tepi..halal haram tidak diendahkan..asalkan dapat berjuang untuk Kit Siang di Gelang Patah...pemimpin ISLAM Ghani Othman yang solat 5 waktu..mengucap kalimah syahadah dan melaksanakan rukun Islam dan Iman..di tolak tepi...

Yang diangkatnya kafir...dulu PAS pernah menghina UMNO mengatakan kafir kerana berkerjasama dengan MCA dan MIC..sekarang mereka pula 'berzina' dengan mereka...semuanya HALAL...kerana apa?kerana PAS iktiraf siapa yang undi mereka akan dijanjikan SYURGA ALLAH SWT...biarpun undi DAP tetap masuk SYURGA kerana tiket bahtera dalam Pakatan Rakyat sudah halalkan semuanya...

Cukup rambut sebahagian atau Qaza' pun halal bagi umat DAP disokong PAS....jom baca pengertian QAZA' itu haram disisi ISLAM...

Perbuatan yang ditegah Islam diangkat DAP...kemana PAS?
Qaza‘ ialah mencukur sebahagian rambut dan meninggalkan sebahagian yang lain. Sama ada mencukur di tengah kepala dan meninggalkan yang tepi, mencukur di tepi meninggalkan rambut di tengah atau mencukur rambut depan meninggalkan rambut belakang atau sebaliknya.

Larangan melakukan qaza‘ ini telah disebut dengan jelas di dalam hadis daripada ‘Abdullah bin ‘Umar Radhiallahu ‘anhuma katanya yang bermaksud :

"Sesungguhnya Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam menegah daripada melakukan qaza‘ (mencukur sebahagian daripada rambut kepala)."

(Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Dalam hadis yang lain daripada ‘Abdullah bin ‘Umar Radhiallahu ‘anhuma yang bermaksud :

"Sesungguhnya Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam telah melihat seorang kanak-kanak yang dicukur sebahagian rambutnya dan ditinggalkan sebahagian yang lain, lalu Nabi melarang mereka berbuat demikian dan Baginda bersabda: "Kamu cukur (rambut itu) kesemuanya atau kamu tinggalkan kesemuanya (tidak mencukurnya)."

(Hadis riwayat Abu Daud)
HE : Sokonglah kafir DAP..maka binasalah umat Islam..runtuhlah akidah mereka..PAS tetap takkan mengaku salah..puih! 

4 comments:

Anonymous said...

Bagi PAS ini halal.. Yg penting sokong depa! Walaupun Iblis!

Anonymous said...

Sejak MCA bergabung dgn UMNO dalam Perikatan dan kemudiannya Barisan Nasional, belum pernah ada orang UMNO yg melakukan qaza' demi utk menyatakan sokongan kepada MCA atau MIC atau mana2 parti komponen yg lain, hatta utk UMNO pun takda.

tapi depa ni (puok PR)hebat betoi ya..???

Anonymous said...

tgu apakata azhar idrus..

Anonymous said...

nampak macam bentuk kemaluan lelaki pun ada....

geli lah wei

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA