networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, April 5, 2013

Sadaqallahul `Azim : Kejatuhan Zizan Petanda PAS Akan Bungkus Di Kedah?!!!


Kejatuhan Zizan lempoyang semalam telah memberi petanda awal yang PAS Kedah bakal kalah pada PRU 13 ini...Zizan sebenarnya tahu akan perkara ini..sebab itu semua benda dia uat tak kena..sampai nak jalan pun terjatuh...

Ini bukan cakap kosong..kejatuhan Zizan memang petanda PAS Kedah bakal kalah...bak kata orant tua-tua..kalau gelas pecah maknanya ada benda tak elok yang akan terjadi..itu gelas..tapi ini Menteri Besar...apa petandanya tu?

haha...

Menurut kajian yang dilakukan oleh Merdeka Centre telah mendedahkan bahawa Kedah bakal ditawan semula oleh BN dengan kembali sokongan jitu dan padu pengundi Melayu dan Cina kepada BN...

Pentadbiran Zizan yang lemah sejak memerintah hampir 5 tahun dijadikan salah satu alasan mengapa rakyat Kedah sekarang ini bangkit menentang mereka..Manifesto untuk PRU 13 ini pun tak jelas inikan mahu meraih sokongan rakyat..memang tak lah!!!menang pun tipis ada hati pasang impian nak merintah lagi..puih!!!

Jom baca kajian di bawah :


Pakatan Rakyat (PR) could lose Kedah in Election 2013  with a mere six per cent swing in votes from the Malay and Chinese communities, a private survey by the Merdeka Center for Opinion Research has found. 
A Kedah PAS leader told The Malaysian Insider that a possible reason for the drop in Chinese support was Mentri Besar Datuk Seri Azizan Razak’s ailing health, which he said had added to the perception of instability in the state government. 
The leader also noted that Malay support for opposition parties PAS, PKR and the DAP during the 2008 general election had not been very strong to begin with, owing to the parties’ slim victory in the country’s rice-bowl state during the tumultuous polls. 
“For example, in the Tanjung Dawai state seat, we won by barely a hundred votes,” the PAS leader said on condition of anonymity. 
He added that the trend of votes from the Chinese community in supporting Barisan Nasional (BN) candidates at state-level but backing PR at federal level appeared to suggest a serious lack of confidence in the Kedah PR leadership. 
Merdeka Center director Ibrahim Suffian underlined three likely factors behind the loss of support for the Kedah PR government, including the RM500 cash handouts under the Najib administration’s Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) programme. 
“Secondly, there may be internal issues within the state government, such as its service delivery and thirdly, the new crop of candidates that Datuk Seri Najib Razak has proposed have begun to draw voters back into BN’s fold,” he said when contacted by The Malaysian Insider. 
The prime minister dissolved Parliament yesterday and several states followed suit while the Kedah MB said he would seek the state Ruler’s consent today. Elections are expected by the end of April. SELANJUTNYA
HE : Belum apa-apa zizan dah jatuh...haha

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA