networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, April 17, 2013

Saham FGV Dipolitikkan Pembangkang..Kohilal Yang Bankrup Tu Kenapa Senyap?


Tengahari ni aku nak share 1 grafik menarik tentang saham FGV ni...biasalah surat khabar yang menceritakan kemajuan saham FGV dah ada depan mata..rasa berdosa pula jika maklumat ini tidak di kongsikan...

Di siri ceramah ANAK haram yang sudah hampir terkubur tu, mereka tidak sudah-sudah kata saham FGV asik jatuh jer..meh sini aku nak kongsi..saham mana yang tak pernah alami kejatuhan?yang bodohnya puak ANAK bengong ni, depa tidak adil..bila mana saham jatuh jer..terus depa kata saham FELDA jatuh bankrup..puih!!!haha

Saham FGV
Ni buktinya..adakah graf tu jatuh menjunam?tidak bukan..turun naik kan?biasalah saham..nama pun saham..mestilah turun naik...setakat jam 12.30 hari ni..saham FGV mencatat 4.60..jatuh sikit -0.010...

Oklah di sini ada beberapa fakta untuk dikongsikan :
1) Sejak kebelakangan ni, pasaran ekuiti global agak lemah terutama dengan situasi ekonomi Eropah yang tidak menentu..
2) FGV terlibat dalam industri berkaitan kelapa sawit, naik turun harga saham syarikat dalam industri ini bergantung kepada harga pasaran minyak sawit mentah.
3) Harga sawit bergerak secara 'cyclical' turun dan naik semula mengikut masa. Bila harga sawit naik, melambung jugalah saham FGV dan syarikat-syarikat lain dalam industri yang sama.
4) Pembangkang gila ceramah sampai tak faham perjalanan perniagaan saham..Sebab itu jugalah KOHILAL, Syarikat milik mereka tu dulu lingkup...
HE : Mazlan perlu perjuangkan nasib mangsa penipuan KOHILAL...haha...KOHILAL dan PAS berpisah tidak..bankrup itu pasti...haha

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA