networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, May 25, 2013

Jawapan Utk Puak Macai Yang Tak Sedar Diri Dah Kalah #GE13


Sebelum PRU13, begitu banyak rumah di Shah Alam yang mengibarkan bendera BN. Boleh dikatakan nisbah rumah yang mengibarkan bendera BN dan PR adalah 7:3. Melihat situasi itu, ambo beranggapan Selangor, atau sekurang-kurangnya Parlimen Shah Alam akan kembali kepada BN. Namun, keputusan PRU13 memperlihatkan sebaliknya. Baru ambo tahu bilangan rumah yang mengibarkan bendera BN belum tentu menjamin kemenangan BN.

Penyokong-penyokong PR pula seringkali bermegah dengan kehadiran puluhan ribu rakyat ke siri ceramah dan himpunan yang dianjurkan PR. Melihat situasi itu, mereka beranggapan PR bakal menang pada PRU13 kerana begitu ramai rakyat dari seluruh negara menyokong PR. Namun, keputusan PRU13 memperlihatkan sebaliknya.

Kalau ambo boleh sedar bahawa bilangan rumah yang mengibarkan bendera BN tidak boleh dijadikan kayu ukuran kekuatan BN, kenapa penyokong PR tidak boleh sedar bahawa jumlah penyokong yang hadir ke setiap siri ceramah dan himpunan PR tidak boleh dijadikan kayu ukuran kekuatan PR?

Sudah kalah kalahlah!

FB : Haikal Shafie

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comment:

Anonymous said...

kalahlah..kalahlah..kalahlah

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA