networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Wednesday, May 15, 2013

Kantoi!! Resit Pun Jadi Bahan Fitnah Pakatan Rakyat..#KaliniKalahlah!!!

Pakatan Rakyat dan fitnah memang tidak boleh dipisahkan..ibarat MD Sabu hari-hari makan Nasi tapi bila disuruh makan Khinz** memang langsung tak kena...

Jadi makanan harian perlulah nasi..dalam anologi ni ritnah ibarat nasi yang dimakan hari-hari oleh Md Sabu sigemuk mat sembap!!haha

Nak fitnah kenaikan cukai pun agak-agaklah!!!sampai resit paking pn nak dipertikaikan lepas tu spin kata barangan yang dibeli di pasaraya besar...

Macam ni ke budaya asuhan PAS...agama PAS je ajar fitnah ni!!bodohlah pembangkang..kalini kalahlah!!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

Anonymous said...

setahu aku la mana-mana perniagaan yang mempunyai pendapatan rm500k sebulan akan boleh mengenakan tax kerajaan, termasuk rangkaian restoran. tidak tahu perkataan yang tepat tetapi lebihkurang begitulah maksudnya, sila tolong pastikan ya..

Labu8455 said...

Kalau tengok kat facebook cina cina komunis ni benda bodoh ni dijadikan isu besar, walhal kalau kat restoren restoren mewah, hotel atau pun Md D selulunya dipenuhi dengan komunis ni tak kan tahu yang 6% gov tax ni bukan perkara baru sudah berpuluh tahun (sebelum ni 5% dan 2011 dinaikan jadi 6%)

Anonymous said...

Itu awat Cina bangsat ni tk bising crarge-paksa 20 sen plastic bag yg sekarang ni duit tu dh mencecah berjuta2 RM. Kemana duit itu pi? Pi KFC penang beli berkotak2 ayam.. tkkn nk pegang..so kena plastik.. automatik charge 20 sen.. CELAKA punya Cina LGE.. slow2 dia amik duit rakyat!!

Anonymous said...

Bayaran meletak kereta memang dikenakan cukai perkhidmatan. Tak de yang pelik kat situ. Sebagai tambahan, cukai perkhidmatan telah dikuatkuasakan dari tahun 1975.

Anonymous said...

CUkai perkhidmatan memang dikenakan atas perkhidmatan letak kereta. Tiada yang pelik di situ. Tambahan pula cukai perkhidmatan telah dikuatkuasa dari tahun 1975.

Aliffnajmi said...

Khabar angin mengatakan GST 6% adalah fitnah. Cukai 6% itu adalah Cukai Perkhidmatan seperti yg termaktub didalam AKTA CUKAI PERKHIDMATAN 1975. Cukai ini telah dilaksanakan sejak dari tahun 1975.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA