networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, August 23, 2013

HOT!!! KERANA ASYIK MENDENDA, FAM DISIASAT KES SELEWENG WANG.. @KhairyKJ


Oleh sebab Laporan Auditan Negara yang dikemukakan baru-baru ini, menunjukkan bahawa perbelanjaan Persatuan Bolasepak Malaysia(FAM) telah jauh melebihi bajet selama 29 tahun (1984-2013), Jabatan Audit Negara meminta pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjalankan siasatan secara menyeluruh bagi mengekang perbelanjaan terlebih bajet yang amaunnya begitu besar yg mungkin disebabkan oleh terlalu banyak berlakunya kes penyelewengan di dalam persatuan itu. 

Pesuruhjaya Sukan, Datuk Mohamad berkata, penyelewengan itu disiasat mengikut akta yang terkandung dalam Akta Pembangunan Sukan 1997 yang diguna pakai sehingga kini. ``Kita juga sedang meneliti laporan akhbar mengenai hal itu. Buat masa ini biarlah pihak polis menjalankan siasatan, tetapi jika mereka menemui bukti kukuh maka akta ini boleh digunakan,'' katanya. ``Kita akan meminta laporan terperinci daripada pihak FAM bagi memberikan penjelasan dalam hal penyelewengan yang dikatakan berlaku dalam persatuan itu. Menyentuh bidang kuasa Pesuruhjaya Sukan, beliau berkata, perkara itu juga boleh dirujuk kepada Jabatan Peguam Negara jika diperlukan. ``Kita menghadapi masalah kekurangan penguat kuasa untuk bertindak dan buat masa ini segala masalah berkaitan undang-undang kita rujuk kepada Jabatan Peguam Negara.

PADAN MUKA KAU FAM BANGSAT. .-sumber

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA