networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, August 24, 2013

Tembelang DAP 'Rasis' Pecah!! CEC Semula Bulan Disember..


Akhirnya parti rasis Dap mengalah dengan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS) dan bersetuju untuk mengadakan pemilihan semula Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) bulan Disember depan.

Ini setelah berbulan-bulan Dap cuba bermain silap mata dengan ROS dengan mencuba bermacam-macam helah supaya benangnya yang basah boleh ditegakkan dengan apa cara jua pun. Malangnya ROS bukanlah sebodoh Pas yang telah berjaya dijadikan keldai di dalam Pakatan Rakyat.

Dap berfikir sebagaimana ia telah berjaya menundukkan Pas untuk menggugurkan asas perjuangan parti itu untuk menubuhkan Negara Islam, begitu juga ROS boleh dilembukan untuk mengikut katanya. Silap besar kerana ROS bukan sebuah parti politik tetapi agensi kerajaan yang berfungsi mengikut landasan undang-undang dan peraturan yang telah diguna pakai sekian lama.

Hanya ROS bukanlah sekejam seperti yang cuba ditonjolkan oleh parti perkauman itu. Sekiranya ROS mempunyai agenda politik atau bersikap tidak berperikemanusiaan Dap sudah pun diharamkan semasa kecoh semasa kempen Pilihan Raya Umum ke 13 lalu. Tetapi ROD bersikap professional dan melayan Dap sama seperti mana-mana pertubuhan atau persatuan lain tanpa pilih bulu.

Setelah Penasihat Parlimen Dap, Lim Kit Siang menangis teresak-esak di depam kamera dalam sidang media mengenangkan partinya berdepan dengan kemungkinan dibatalkan pendaftarannya, ROS pun berlembut dan memberi peluang kepadanya sekali lagi.

Mungkin Kit Siang akan berkata di kemudian hari bahawa air mata buayanya yang menyelamatkan Dap daripada diharamkan. Pun Dap tidak berterima kasih dan menghentam ROS seolah-olah agensi kerajaan itu mempunyai motif untuk menindas dan menganiaya. Sepatutnya ROS tidak beri muka kepada Dap sebagaimana ia bertindak untuk mengharamkan UMNO pada 1988 dahulu.

Dap adalah parti rasis yang terlalu ego dan fikir orang Melayu di negara ini perlu tunduk di bawah tapak kakinya. Hakikatnya Dap telah melakukan satu penipuan yang amat jelas dan ketara dengan tidak memaklumkan melalui surat kepada 753 perwakilan parti itu mengenai pemilihan parti itu.

Tujuannya ialah supaya kesemua perwakilan yang berbangsa India itu tidak dapat berpartisipasi dalam proses pemilihan untuk memilih pucuk pimpinan tertinggi Dap. Setiausaha Agung, Lim Guan Eng takut jika 753 orang perwakilan India itu turut sama, keadaan akan menjadi sukar untuk beliau menposisikan senarai kroninya dalam CEC.

Malah dalam buku kecil yang ditulis oleh seorang yang dikenali sebagai Father Augustus Chen, penulis mendakwa terdapat 547 pengundi hantu semasa pemilihan CEC Disember tahun lalu. Kit Siang melenting bagai nak gila apabila muncul buku tersebut kerana ia mendedahkan penyelewengan sebenar dalam pemilihan CEC tersebut.

Imej Dap sebagai sebuah parti yang berjuang atas prinsip demokrasi, keadilan dan ketelusan akhirnya terbongkar sebagai parti hipokrit besar yang sanggup menipu dan berkomplot untuk menafikan sebahagian besar perwakilan untuk mengundi dalam mesyuarat agung tahunan parti.

Apabila berlakunya krisis yang mencemarkan maruahnya, Dap terpaksa mengaku kesilapannya tetapi pada masa yang sama cuba sedaya upaya untuk menutup penyelewengan yang dilakukan dengan memberi alasan ia berpunca darpada masalah teknikal.

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA