networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Saturday, August 10, 2013

Terkini : Anggota Tentera Ditembak Di N9 Sempadan Bukit Kayu Hitam


Lagi kes tembak 

Maklum kejadian seorang anggota tentera ditembak di N9 Sempadan Bkt Kayu Hitam Kedah 

1) Bkt Kayu Hitam Rpt 

1291/13 

I.O insp. Rozifah 

2) Ringkasan kes: 

Pada 10/8/2013 jam lbh kurang 0430 hrs, semasa mangsa keluar membuat rundaan pencegahan penyeludupan dkawasan sempadan Bkt Kayu Hitam Kedah bersama dgn seorang rakan yg beruniform tentera dan menunggang mtosikal tentera, ketika sampai diN9 dapati pagar telah dikopak dan mangsa tlh turun dari motosikal dan memperbaiki pagar, ketika sedang membaiki ada ternampak lampu suluh dari thailand , apabila selesai membaiki pagar mangsa telah berjalan ke motosikal dan ketika itu tlh terdengar letupan dan terkena mangsa, mangsa cuba utk melarikan diri tetapi terjatuh. 

Mangsa tlh dibawa kehospital Kangar dgn kenderaan tentera dan Doktor tlh memaklumkan pada balai Kangar jam 0730 hrs. 

3) Mangsa 

A) Azamruddin bin Azizan 

Kpt: T/1152130 (Anggota RAMD 2 Sg Ara P 

Pinang) 

Umur ; 26 

4) Kecederaan 

Mangsa terkena tembakan di bahagian paha kanan 2 kesan, paha kiri 1 kesan dan bahagian belakang 3 kesan. 

Rakan mangsa tidak mengalami kecederaan. 

Siasatan lanjut masih diteruskan. 

HE : Subhanallah..makin banyak insiden tembakan kebelakangan ini..sama2 kita doakan mangsa cepat sembuh... 

1 comment:

Anonymous said...

article yg bagus, tapi kita sebenarnya mungkin dah terlupa cerita pasal azeez rahim, dia tak layak terajui tabung haji. soal degree beli tu bukan isu besar sgt ,masalahnya kita tak mau orang kaki sakau lead tabung haji, azeez tolong letak sendiri jawatan dlm tabung haji sebelum ko diterajang rakyat. buat macam2 program masyarakat, ekspedisi bantuan itu dan ini , rupanya ada udang di sebalik batu, peruntukkan berapa? berapa banyak lagi yg azeez sapu??? pasal kegiatan x senonoh lain tu... takkanlah nak tunggu sampai org campak gambar??

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA