networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, September 17, 2013

@JamawiJaafar Tentang Keras Abu Mayat Chin Peng Masuk Malaysia!!


Selepas kita dengan pemimpin-pemimpin kerajaan menentang kemasukan abu mayat Chin Peng ke Malaysia..kini Calon Naib Ketua Pemuda dari Sabah, Jamawi Jaafar pula bersuara..

Siapa mahukan Pendatang Asing Tanpa Izin masuk Malaysia...yang DAP dok beria sangat nak bawa abu Cin Peng kenapa..dia bukan orang Malaysia...

Mereka yang buta sejarah jer anggap Chin Peng ni pejuang...dulu masa pendudukan Jepun..Chin Peng memang pandai berlakun..masa tu dia kerjasama dengan British yang ketika itu bersama MPAJA...

British yang supply senjata MPAJA yang disertai Chin Peng.sebenarnya Chin Peng ni dah lama komunis..cuma diorg ni menyamar jer jadi MPAJA....bila Jepun dah berambus..

Barulah Chin Peng buktikan yang dia ni komunis dan nak diiktiraf sebagai pertubuhan Komunis yang sah....British tak bagi kerana komunis ni memang kejam...

Agaknya kalau British tau yang MPAJA ni komunis..komfem dari awal lagi British dah tentang..tapi kelicikan Chin Peng susah orang nak tau pergerakan komunis...

Kemudian British arah Chin Peng dan kroninya letak senjata dan berdamai semasa rundingan Baling yang mana ketika itu Parti Komunis nak mintak diiktiraf sebagai pertubuhan yang sah serta boleh bertanding dalam Pilihan Raya....

Comfemlah British tolak..nama pun komunis..dahlah menyamar jadi MPAJA..ni nak tipu lagi...

Sepatutnya Komunis harus bersyukur..kerajaan Malaysia bagi tanah segala bagai masa perjanjian damai 1989..tapi depa ni tamak..macam DAP..askar yang berjuang habis-habisan pun tak dapat tanah dan tak dibela sebegitu rupa.....

HE : Duduk je diam2 kat Thailand tu!!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA