networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, November 5, 2013

VIDEO Bangla Buat KL Macam Serupa Bapak Dia Punya Negara...Siapa Puncanya Kerja Kalau Bukan Cina DAP?


Siapalah taukey kilang Cina kalau tidak dibantu tenaga buruh Bangladesh....bila sebut sahaja Bangla memang pekerjaan mereka di Kilang-kilang yang mana didominasi oleh taukey-tauker Cina (Majoriti sokong DAP)...selain Bangla, Nepal Vietnam dan Indonesia memang diperlukan bagi mengkayakan pengkilang-kilang didominasi Cina...

Itu yang kita nampak?yang kita tak nampak?pelacur Thailand, China Doll, Vietnam, Indonesia...siapa yang kepala bapak taukey kalau bukan Cina-cina yang menjadi taukey..rumah-rumah urut persundalan semuanya berbangsa Cina (Majoriti DAP)...kelab-kelab Malam?pun sama...

Sebab itulah CIna sokong DAP kerana bisnes haram mereka maju ma..apa ada hal....PAS ada yang boleh dianjingkan untuk menkayakan taukey2 Cina....


Serupa Bangladesh mereka buat Ini KL

HE : Lihatlah masyarakat Bangla yang buat ini Kuala Lumpur serupa bapak mereka punya negara...sudah tiba masanya untuk mengehadkan..ramai lagi orang ISLAM PAS yang duk menganggur...macamana PAS nak ada kerja jika CINA bagi kat Bangla....kahkahkah!!!


5 comments:

cakarla said...

Definitely dah bukan macam negara kita Malaysia kan??

cakarla said...

Definitely dah bukan macam negara kita Malaysia kan??

Anonymous said...

Siapa yg luluskan kemasukan Bangla ni ke Malaysia?

Anonymous said...

Assalamu'alaikum,

Kenapa nak marah-marah pada orang Bangla. Mereka itu saudara sesama Islam kita, malah mereka lebih baik dari cina-cina di Malaysia dan majoriti bangla ni boleh bebahasa Melayu dengan baik berbanding CINABENG Malaysia. Malah dikhariah saya mereka bersama-sama mengimarahkan Masjid, sedangkan majoriti orang Melayu Islam dikawasan ini sibuk tenguk TV waktu Maghrib dan Isyak.

Apa salah mereka yang jadi satu kemarahan pada saudara tuan punya blog. Kalau nak kata masaalah social, semua kaum ada masaalah yang sama.

Nak kata mereka mencuri peluang pekerjaan anak tempatan, masaalahnya anak-anak tempatan sendiri tak sudi buat kerja yang orang Bangla dan warga lain seperti Indon, Nepal, Thai, Filipina dan Vietnam lakukan.

Jangan salahkan bangsa yang datang membantu menjana ekonomi negara kita sekiranya bangsa kita sendiri tidak mahu mengambil peluang itu dengan gaji yang rendah.

Malah kita bernasib baik kerana kerajaan tidak mengambil BANGSA CINA yang pengotor seperti di Singapura.

Jangan menulis ikut perasaan, cuba dalami apa masaalah dan sebab musabab sesuatu pekara itu berlaku.

Tak kiralah bangsa apa sekalipun KITA ORANG ISLAM ADALAH BERSAUDARA. Itu pesan Rasulullah saw.

Anonymous said...

tulah byk sangat rasuah dan salah guna kuasa dalam sektor pekerjaan dan imigresen. inilah jadinya. bukti depan mata....tak nampak lagi

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA