networkedblogs

Bersahabat..

SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

Anwar Perlu 5 Minit Jer Untuk Menipu...

Wednesday, December 11, 2013

Cina Mula Tunjuk Belang...Dendam Melayu Tuan Tanah Mahu Dipadamkan...


Ini kisah benar yang aku dapat sendiri daripada warga cina yang kini menolak BN..bila ditanya kenapa lu olang sokong Pakatan Rakyat dan ini antara jawapannya :

1) Cina bisnes bayar cukai..Melayu dapat duit cukai..biasiswa Melayu dpat...Melayu dapat banyak kelebihan...Cina dapat apa?
2) Wa tarak kisah bagi penguasa rasuah..asalkan jangan kacau wa punya bisnes...tapi ha...sikalang ramai penguasa mahu tapau sama wa...wa banyak susah ini ali...
3) Lu tengok..kalau Cina tak da mana Malaysia mati wooo...semua bisnes Cina pegang..lu nak makan apa kalau cina tak ada..lu mau pakai apa kalau cina tak ada?
4) Ini Malaysia bukan Melayu punya..Ini rakyat Malaysia punya....

HE : Sebab itulah aku akan kata bodoh jika lihat anak Melayu jual tanah kepada CINA....kadang aku sedih..kampung Melayu kini Cina sudah bertak....kawasan majoriti Cina...susah Melayu nak cari tapak...bangsa Cina otaknya bisnes..mereka akan lakukan apa saja asalkan mereka untung...jangan jadi barua Cina...sang penguasa jangan jadi bodoh! Kamu diamanahkan tegakkan kebenaran..jangan kerana ringgit dan rasuah..kerja haram kau halalkan!!!!

2 comments:

Anonymous said...

ini tanah melayu maa... klu x mau bayar cukai ddk china laa... apa lu igt kerajaan buat semua utk melayu saja ka... lagi satu lu igt melayu x kena bayar cukai kaa... tiewwww

Anonymous said...

Ingatan Kepada Orang Melayu Parti Pas.

Kalau negara ini jatuh ke tangan cina DAP, kita orang MELAYU HABIS (finished). (1) Keadaan orang melayu akan berubah dalam sekelip mata sahaja ... daripada hidup senang lenang kepada hidup setakat cukup makan sahaja. (2) Kebebasan yang dinikmati oleh agama islam bertukar dalam sekelip mata sahaja ... tiada lagi azan atau ceramah agama menggunakan pembesar suara. (3) Kedudukan para pentadbir dalam semua jabatan dan agensi kerajaan akan berubah dalam sekelip mata ... tidak ada lagi melayu yang jadi Head of Department. (4) Akan berlaku secara drastik penstrukturan semula Pasukan keselamatan Polis dan Tentera ... tiada lagi melayu yang berpangkat general. (5) ... dan banyak lagi yang akan mereka buat.

Bukti sudah ada. Di Pulau Pinang ... (1) Peniaga melayu di tekan dan di halang berniaga dengan alasan melanggar undang2 sedangkan peniaga cina dan india hanya di kenakan bayaran kompaun dan boleh terus menjalankan perniagaan. (2) Azan dan ceramah agama menggunakan pembesar suara dilarang dengan alasan mengganggu orang bukan islam.

Ini LAH luah hati dan perasaan aku :

AKU BAHAGIA JIKA UMNO TERUS MEMERINTAH. AKU TAK BIMBANG JIKA PAS MENGGANTIKAN UMNO DENGAN SYARAT PAS BERPENDIRIAN SEPERTI UMNO. TAPI AKU TAK YAKIN PAS BEBAS DARIPADA DAP JIKA PAS MENGGANTIKAN UMNO. DAN INI LAH HUJAH NYA KENAPA AKU DAN SELURUH ORANG MELAYU YANG CERDIK LAGI CELEK TIDAK DAPAT HENDAK MENYOKONG PAS. Maafkan kami Tuhan kerana tidak dapat hendak menyokong parti Kamu sungguh pun kami masih menganut agama Kamu.

Ana Muslimah

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA