networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, January 24, 2014

W1N Milik Sultan Johor!!!Usah Jadi Iblis Yang Kepanasan Nak Pertikaikan Pembelian Ini!!!Bukan Mintak Duit Mak Bapak Kau Pun!!!!Kurang ajar. Itulah perkataan yang boleh diberikan kepada kumpulan facebook yang dikenali sebagai Kita Semua Uncleseekers


Cubaan beliau untuk menghina dan memburukkan Sultan Johor, terserlah apabila menyiarkan posting di dalam Facebook, berunsur sindiran ke atas Baginda Tuanku Sultan Ibrahim mengenai kereta dan plat no W1N.
Sebelum ini, kita semua tahu nama Uncle Seekers pernah terlibat dengan artikal-artikal menghina kerabat Sultan Johor melalui uncleseekers.blogspot.com.


Adakah kumpulan facebook ini datangnya dari pihak yang sama?Tak henti-henti isu menghina Sultan bermain dilaman-laman sosial. Setiap hari ada saja kumpulan baru timbul dan menunjukkan keberaniannya. Hal sebegini harus dipandang serius. 


Kebebasan menghina dan mengkritik Tuanku Sultan, yang menjadi teras Raja berpelembagaan, di dalam negara Malaysia yang berdaulat, semestinya disekat dari terus berleluasa.

Kupasan lanjut di SINI

3 comments:

Anonymous said...

Lantaklah KDYMM Sultan Johor nk beli bape no plet pun.. itu hak dia..dan duit dia.. kenapa macai2 haram PR neh sibuk sgt nk fitnah?

Lagi pula duit bidaan tu balik kpd Kerajaan sbg hasil kpd negara.. apa mslhnya? Atau cinababi2 DAP tk puas hati sbb lihat Sultan Melayu kaya dan dpt no best??

DAULAT TUANKU!!
Ambil tindakan segera pd pencacai2 yg hina dan fitnah Sultan Johor ini!

Anonymous said...

Duit beli no plat bukankah dibayar pada kerajaan persekutuan melalui JPJ ... jadi sebenarnya secara tidak langsung ianya kembali kepada kerajaan (rakyat) ...

Anonymous said...

MACAI PR SEMUA INGAT BILA ORANG KAYA BN , SULTAN GUNA DUIT BANYAK SEMUA MEMBAZIR....AQ TAK TAU PULAK YANG DUIT YANG DIGUNAKAN ITU AKAN TERBAKAR SEBAIK DIBAYAR PADAHAL DUIT ITU AKAN KEMBALI KEPADA RAKYAT....TAK KE BENGONG....KITARAN DUIT MAA...AQ BELI BARANG GUNA DUIT,DAPAT DUIT BALIK MELALUI GAJI...TAKKE SAMA

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA