networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, March 14, 2014

Terkini : Ranking Malaysia No 141 Dunia...No 22 Asia dan No 2 Asia Tenggara....


Pasukan bola sepak Malaysia telah melonjak sembilan anak tangga ke kedudukan ke 141 dunia berdasarkan kedudukan terkini yang dikeluarkan FIFA pada 13 Mac 2014. Kedudukan ini didorong oleh dua perlawanan sebelum ini iaitu kemenangan menentang Yaman dan seri menentang Filipina.

Harimau Malaya juga menghuni tangga ke-22 di Asia dan tangga kedua di Asia Tenggara di bawah Vietnam (125) dan di atas Thailand (148), Singapura (149), Indonesia (154) dan Myanmar (173).

Juara Piala Dunia 2010, Sepanyol masih menghuni takhta kedudukan dunia diikuti dengan Jerman, Portugal dan Colombia. Penganjur Piala Dunia 2014 kekal di tangga ke sembilan kedudukan FIFA

- See more at: http://johorsoutherntigers.com.my/ms/2014/03/14/fifa-ranking-malaysia-melonjak-ke-tangga-141-dunia-22-di-asia-dan-kedua-di-asia-tenggara/#sthash.IJaJbpUq.dpuf

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA