networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Monday, May 26, 2014

Malaysia Menang Piala Thomas Kiraan Mata Popular...Ujar Totok Pakartoon!


Sudah lama aku tidak menulis....selepas melihat aksi bertenaga kedua2 negara dalam merebut Piala Thomas yang mana dimenangi oleh Jepun...aku terfikir...kita sebenarnya kalah bukan kerana kita tidak kuat..tetapi kita kalah sebab mita melakukan kesilapan2 kecil sehingga membolehkan Jepun mengambil kesempatan...

Jepun pendatang baru dalam arena Piala Thomas..mereka sudah bangkit...telah menumbangkan China dengan mudah....

Walaupun keputusan yang diperolehi secara rutinnya kita Malaysia tumpas 3-2...ia membuatkan aku terfikir...pakatan pernah berkata...semasa PRU13...mereka tidak kalah...mereka menang dek undi popular selepas dikira kesemua jumlah undi rakyat Malaysia..yang mana mencatatkan perbedaan sebanyak  269 ribu...mereka tidak ambil tahu langsung perkiraan kerusi parlimen...mereka hanya jaja undi popular..

Maka dengan lagak beruk mereka pun buat himpunan Blackout mengatakan SPR agend UMNO dan korupsi...kalau ikutkan perkiraan matematik pakatan ni...semalam Malaysia akan menang Piala Thomas...walaupun kita kalah dari sudut mata set...tetapi menang jumlah mata popular keseluruhan iaitu 242 berbalas 234 untuk Jepun...

HE : Wajarkah kita mengiktiraf kemenangan Malaysia dalam Piala Thomas yang tidak pernah dibuat?hanya puak pakatan al juburi sahaja yang buat...heh!

3 comments:

Anonymous said...

Haaa Malaysia masuk finalkah?? bukan China, ataupun memang cina yang main bulan malaysia. Nasib baik kalah kalau tidak macam-macam boleh diperkatakan. Pemain melayu tiadakah? atau sibuk berpolitik sehinggakan nak bersukan pun masih berpolitik. Apa hal dengan seorang anak pemain terkemuka yang dikatakan mempunyai potensi tu lepas keluar BAM dah bertaraf duniakah dia atau jadi pemain pemes sahaja sampai tua....

Anonymous said...

12:07PM....Hmmmm...Lu apek cina kah?

Kah kah kah kah.

Anonymous said...

Admin cite ape? ... Dan ko plk cite amende? ...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA