networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, July 16, 2014

ISU #CDM25..HENTIKAN MENGUTUK WANITA MELAYU ITU!!


Aku sedih tengok video wanita Peugeot yang bertindak keterlaluan terhadap orang tua yang melanggar keretanya...nak marah tu marahlah..cuma jangan guna pengunci stereng jer...cukup setakat tu...

Aku hairan dengan masyarakat Malaysia...bodoh sangat..bila bangsa sendiri buat silap cepat jer mereka mengupas...mengedit dan memaki hamun...bab bertekak ni bukan pertama kali berlaku..dah banyak kali...

Bila pemangsa tu Melayu cepat jer masyarakt Malaysia menghukum...cuba kalau pemangsa tu Cina?orang buat tak tahu jer...kalau korang lupa...bawah ni aku bagi gambar untuk korang ingat!





HE : So sekarang anda fikirkanlah..kenapa bila kena orang Melayu sendiri anda melayu cepat menghukum..bangsa Cina sebelum ni yang lagi biadap ada korang amek tahu?hentikanlah mengutuk perempuan tu!tak adil kita menghukum dia macam tu!

18 comments:

Anonymous said...

Bangsa lain tu orang dah tak heran sbab perangai dia memang macam tu. Bangsa Melayu buat macam tu jadi havoc sbabb orang Melayu ni baik.

Anonymous said...

Social media dah dikuasai redbin bro.....

Jd turun naik sentimen di msia ni dah ditentukan oleh redbin...

Redbin begitu berkuasa di msia..... berkat cina guna nama melayu menyamo di fb dan blog...

Lg satu berkat parti pas yg dah pandai berkwn dgn cina dap....

Dulu masa thn2 70an hamun umno kata umno kapir kwn sama cina...

Tp lebai pas lebih burukkk perangai...

Anonymous said...

Sbb bngsa melayu ni baiklah bangsa lain berani buat mcm2..

Anonymous said...

Sb ahlak melayu Islam sepatutnya bukan begitu..tu yg kena bertubi tubi..agama kita x ajar layan org mcm tu walaupon org tu bersalah...

Rina Ali said...

xyah nk racist sgt la... bkn ramadan xyah kutuk saper2, melayu ke cina ke india ke...sama jerrr... tp melayu special ckit la sbb kta terkenal dgn sifat sopan santun, terutama bln ramadan ni kn kne bykkn bersabar...

Anonymous said...

Usahlah permainkan isu perkauman disini. Saya percaya video ini menjadi viral kerana sikap kurang ajar wanita tersebut terhadap seorang insan yang lain. Walau apa pun bangsa mereka, sikap kurang ajar, angkuh dan riak wanita tersebut tidak harus di contohi.

Malah kata-kata yang berbau perkauman di akhir video tersebut menunjukkan sikap wanita itu.

Saya kurang bersetuju bila saudara mengingatkan kembali peristiwa yang telah berlalu seolah-olah ingin membakar sentimen perkauman di negara ini. Ianya harus di hentikan agar tidak mengundang sangkaan buruk... Wallahualam

Cherry Lee said...

Tolong jangan be Racist. Kalau mana mana bangsa yang bertindak begitu. Kita akan tegur juga. ( tapi betul cakap you la, jgn keluar bhs kasar) .
Cakap betul ya, i memang first time jumpa Malay lady yang begitu garang. Biasanya Malay yang bertindak peramah.
I rasa generasi muda sekarang yang dah ubah fikiran.
Kita marah Ms Kiki tu pun sebab nak dia insaf perlakuan dia dan dibukti oleh seorang rakan malay pula ini bukan kejadian Ms Kiki buat kali pertama. Harap dia betul betul insaf dan jgn ulangi kegiatan sebegini sebab akan membawa padah.
Kalu dia terserempak dgn mangsa yg lebih ganas lagilah bahaya dia nanti kalu sikap dia tetap tak berubah.
Semua bangsa pun ada baik buruk. Tolong jgn racist.
Antara cina yg buat jahat kita ada buat gitu juga jadi terkenal. Korang tak nmpk saja sebab dln bhs cina. Tolong jgn racist. Ini xase pasal moral bukan pasal bangsa ke agama.

Cherry Lee said...

Tolong jangan be Racist. Kalau mana mana bangsa yang bertindak begitu. Kita akan tegur juga. ( tapi betul cakap you la, jgn keluar bhs kasar) .
Cakap betul ya, i memang first time jumpa Malay lady yang begitu garang. Biasanya Malay yang bertindak peramah.
I rasa generasi muda sekarang yang dah ubah fikiran.
Kita marah Ms Kiki tu pun sebab nak dia insaf perlakuan dia dan dibukti oleh seorang rakan malay pula ini bukan kejadian Ms Kiki buat kali pertama. Harap dia betul betul insaf dan jgn ulangi kegiatan sebegini sebab akan membawa padah.
Kalu dia terserempak dgn mangsa yg lebih ganas lagilah bahaya dia nanti kalu sikap dia tetap tak berubah.
Semua bangsa pun ada baik buruk. Tolong jgn racist.
Antara cina yg buat jahat kita ada buat gitu juga jadi terkenal. Korang tak nmpk saja sebab dlm bhs cina. Tolong jgn racist. Ini case pasal moral bukan pasal bangsa ke agama.

Anonymous said...

Apa kau rasa dan akan buat kalau kau berada dalam situasi perempuan tu? Apa pulak kau rasa dan akan buat kalau kau berada dalam situasi orang tua tu? Persepsi Melayu dan Cina tak sama. Kalau Cina, asik dia jer yang betul.

Anonymous said...

Tak kisah lah bangsa apa pn yg buat. Yg kita kena balas tu kenapa? Kes yg ni dah mmg perempuan tu salah, salah je lah. To be honest, post mcm ni la yg buat nampak mcm diskriminasi kaum. Kita judge apa yg jadi je lah. Kalau nak ckp 'alaa, kau pun pernah buat', mmg tak sudah2 la cerita dia.

Anonymous said...

Bangsa lain bkn beragama Islam. Kita yg beragama Islam perlu tunjuk teladan yg baik sesuai dgn ajaran Islam. Kecik punya hal pun dh mcm ni. Mcm mna pula nanti diduga dgn lebih berat?

madrasahtahfiz alfaizin said...

x habis2 dengan perkauman...

Anonymous said...

You are typical malay..we are not judge people based on race but based on attitude..either she is malay,chinese or indian..her attitude is not acceptable that y the video became viral..is it u are proud to be malay with that kind of attitude?? Come on la..

Anonymous said...

Tak kira la bangsa apa pon.. Tp tuan nye blog ni dah mainkan isu perkauman. Wanita tu yg rasict sangat kenapa?? Tindakan yg melampau batas. Kalau terjadi kat parents kau apa kau rase??? Pikiran. Setiap agama tak pernah mengajar untuk menyalahkan agama atau bangsa lain.. Learn to respect others then others will respect you. Simple as that. Don't be so rasict. Dah cukup orang2 Malaysia mainkan isu perkauman. Sampai biler harus begini??

Anonymous said...

Are u sure ur chinese race akan buat same mcm dis Malay lady kena??? Ape jd with da PR old chinese man yg kena tangkap sbb cuba merasuah polis last two month??? Does his case become viral like this??? Don't be lame!!!

Anonymous said...

Aku Rasis.. Aku Sokong Wanita Melayu KIKI CDM 25..

Kalau Kena kat Hang Kereta Hang Baru beli dgn Hasil TITIK PELUH Bukannya dgn DUIT RASUAH...

Apa Hang Nak Cakap Tak Naik Angin Satu Badan...


Cina abi tuuh Dah Tau Tua.. Yang Nak Pie Himpit Kereta Tuu Napper?


Cina Dapigs Babi Tetap Cina Babi Haramjaddah.. Celaka

INI Mesti Puak2 Lynass...

Aku Sokong Amukan Wanita CDM 25 KIKI..Syabas KIKI...

Kalau Masok Politik Bertanding.. Sah Aku Akan Pilih..

Anonymous said...

SETUJU sama sekali HE!

Makin MENYAMPAH aku pd. PEMUDA UMNO-LIBERAL-PENYANGAK-nak MAMPOS! Si KAPIRDAJAL yg. asyik HINA/GERTAK/BUNUH/LANGGAR umat Islam/Melayu - tak pula bising PEMUDA UMNO-HIPOKRIT ni!

Aku SETUJU dgn. tindakan Siti ni - kalau siapa langgar aku pun walau tak cedera; tentu pun MARAH; nasib baik Siti SELAMAT, SYUKUR ALHAMDULILLAH! Cina-BIADAP tu yg. sebabkan kemalangan - sebab tu aku syak dia takut dan sekarang nak memburukkan Siti ni dan berpura mengasihani pula - pi BERAMBOS! Apalagi umat Islam/Melayu asyik dilanggar dlm. kemalangan BUAS – tapi mana pula suara KPN dlm. hal ini; tapi psl. Siti ni, bukan main lagi mahu diSIASAT begitu cepat dan terperinci!

Tapi si Kem. Pengangkutan boleh pula biaqkan si lori/bas/kereta BUAS BERMAHARAJALELA kat Tanah Melayu ISLAM ni - patutnya PEMILIK lori/bas/kereta BUAS ini pun kena TANGKAP dan mesti beri PAMPASAN pd. mangsa kemalangan – bukan hanya pemandunya terutamanya lori/bas; dan hanya bayaran denda! Dan SAMAN BERJUTA pemilik lori/bas/kereta BUAS spt. di Barat - lihat akhbar (tapi anti-ISLAM) di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2689682/Tracey-Morgan-sues-Wal-Mart-negligence-truck-driver-smashed-limo-leaving-comedian-seriously-injured-friend-dead.html !

Sedih betul – hampir hari-hari umat Islam/Melayu diBUNUH/diLANGGAR , termasuklah anggota PDRM ISLAM/Melayu kita! Kemalangan jlnraya yg. majoriti mangsa adalah umat Islam/Melayu – sering dipersalahkan sbg. cuai kononnya oleh NGO-NGO si KAPIRDAJAL; yg. herannya si KAPIR ni tak pernah menyalahkan pemandu dan TUANPUNYA lori-lori/bas-bas/kereta-kereta BUAS, yg. sering menyebabkan! Sebenaqnya jenayah-jenayah makin berleluasa, yg. majoriti MANGSAnya adalah umat Islam/Melayu, termasuk dlm. kemalangan jlnraya di mana mangsa terus dibiarkan MATI dgn. KEJAM/cedera kdg-kdg sampai CACAT akibat dilanggar LORI/KERETA (terutamanya MPV) /BAS - BUAS (terutamanya tekan brek tiba-tiba, lalu kenderaan belakang terbabas ke laluan bertentangan, atau si pemandu BUAS ini tiba-tiba pandu laju bila kenderaan belakang nak potong atau lori/bas/kereta depan sengaja ke tengah dan menggilis kenderaan yg. nak potong (umat Islam yg. disasarkan si MUSUH Islam, senang dikenali dr. pakaian atau hiasan Islam pd. kenderaannnya), akibat ramai TUANPUNYA lori/bas/kereta ini sendiri puak KAPIRGANGSTER atau dibiarkan ambil ramai pemandu dr. GENG-KONGSI-GELAP termasuk si PENAGIH DADAH/PATI!

Tapi adakah kes ini spt- kes lain akan disiasat dgn. TERPERINCI – kenapa rakyat tak diberitahu perkembangan kes-kes JENAYAH Kemalangan BUAS spt. ini mahupun jenayah lain, termasuk yg. TERBENGKALAI?! Dan lihat bagaimana MANGSA asyik dipersalahkan terutamanya penunggang motosikal – sebab kononnya topi keledar ‘lusuh‘ - geramnya aku! Sedangkan LORI/BAS/KERETA BUAS besar , termasuk pemilik-pemilik GANGSTERnya yg. menyebabkan KEMALANGAN tak pula disebut – lihat di dihttp://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140527/dn_16/Tukar-topi-keledar-selepas-lima-tahun , Tukar topi keledar selepas lima tahun!

Yg. heran tu, kalau pemandu lori/bas/kereta BUAS tu Islam/Melayu – akan dinamakan; tapi kalau pemandu lori/bas/kereta BUAS tu adalah si KAPIRDAJAL, kenapa TAK dinamakan, terutamanya bila langgar umat Islam/Melayu ?! Sepatutnya juga, mengikut undg-undg, LORI tak boleh di jlnraya yg. sibuk waktu pagi/balik kerja!

Lihat pasangan suami isteri ISLAM/Melayu kita ini yg. DILANGGAR dgn. KEJAM oleh si Inggeris (aku syak dia mabuk – tapi disisasat tak tahap alkoholnya sebelum/selepas dihantar ke hospital – kononnya dia pun cedera parah?!) – lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140616/je_04/Suami-isteri-maut-dua-anak-parah , Suami isteri maut, dua anak parah, 16/06/2014. Patutnya keluarga mangsa MALANG ni SAMAN BERJUTA kat pemandu BUAS mcm. ni – mana NGO-NGO/Peguam SUKARELAWAN Islam/Melayu?!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Senang je jwb nye, kalau uncle tu india mmg dieorg g support kiki 100%, tau kan knp?? Melayu ni ada 2 jenis melayu+islam dan melayu sahaja. Yg melayu sahaja aku betul2 menyampah, perangai mcm setan, dengki, sombong, ckp besar, berlagak, mulut celupar, tu dah sebati dgn mereka.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA