networkedblogs

Bersahabat..

BUAL BICARA #UMNO71 BERSAMA TAN SRI ANNUAR MUSA

Wednesday, July 2, 2014

'KUIH PUKI' ANAK PENIAGA BERI PENJELASAN!


Susulan tersebarnya gambar seorang peniaga yang memaparkan papan tanda 'KUIH PUKI' di Facebook...Anak kepada peniaga tampil memberi penjelasan bahawa Kuih yang dijual oleh keluarganya ialah KUIH PUKIS dan bukannya KUIH PUKI seperti yang didakwa...

Di bawah ini adalah salinan printscreen penjelasan anak peniaga tersebut yang berang dengan tindakan pihak tidak bertanggungjawab membuang perkataan S pada akhir ayat KUIH PUKIS...memang tak bertamadun betul!


Bawah Ni Gambar KUIH PUKIS




HE : TAK PA DIK ANGGAP JE INI UJIAN ALLAH...MUNGKIN ALLAH NAK BAGI REZEKI BERLIPAT KALI GANDA...ALLAH MENGUJI KELUARGA ADIK MACAM INI...LIHAT...1 MALAYSIA SUDAH POPULAR MUKA MAK ADIK....SEKARANG ADMIN YAKIN KUIH MAK ADIK AKAN JADI TUMPUAN ORANG....PERCAYALAH REZEKI DATANG DARI ALLAH SWT...BUKANNYA DARI ANWAR IBRAHIM SEKELUARGA....

34 comments:

Anonymous said...

Kesian..sapa tau kat mana mak cik ni niaga?aku nak beli kuih dia...ayuh kita popularkan dannsupport kuih mak cik ni!

Anonymous said...

Aku rasa anak dia ni cacat otak. Mengeja pun hancur. Mungkin papan tanda kuih tu dia yg buat. Kmo uat at..bleghh~

Anonymous said...

Semua salah anwar???
Hahahahaha...

Anonymous said...

Foto edit la bangang....tak faham faham juga.

Anonymous said...

Siapa lagi jika bukan Anwar yang mengajar penganut2nya ajaran songsang.

Dah sampai tahap buta mata, buta hati dan buta perut.

Prof John said...

apa2 pun mohon adik jangan guna bahasa alien ye..

Anonymous said...

Bgsat nak mampus admin ni.ad ke anwar Ibrahim disalahknnye. Haha..

Anonymous said...

admin nih lembu NFC kot, sb tu ttba kaitkan nga DSAI...tajuk entry dah best ttba ad cacat sikit msj kat bwah tuh..phuiiiii...bdak2

Anonymous said...

Tak apa..rezki akan bertambah..Baru pernah dengo kuih ini...mesti nak cuba.Kat mana boleh dapat?

Nenek Kebaya said...

Tetibe pulak nak salahkan DSAI... Kuat btol politik admin nih..

Anonymous said...

komenlah ikut suka hati anda...tapi anda perlu bertanggungjawab dengan apa yang anda tulis...komen yang tidak ada kena mengena dengan artikel akan dipadam...sekian...


nie yang diberitahu??
yang dikomen??padamlah weiiii!!!!
semak jew comment ntah ape2..

yang cakap anak cacat otak tu~~ kau nie cacat tahap mane?? org kate edit~~edit~~ edit~~
bukannye silap tulis~~ otak kau kat mane..kaki kew??

yang pasal anwar...dah2 lah.. dah nak mati org tua tu..carilah idola lain~~

*btw~~ sodap betul kuih pukis nie~~
jgn berhenti jual yer(kalau si anak tu baca)

SiPurple Kecoh said...

Kuih nie mmg ada katmuar..kesian makcik tu..tak terampun dosa org yg mmfitnah nie..kerana saya org mura

Anonymous said...

anon Wednesday, July 02, 2014 10:27:00 PM

ape yg ko merapikkk ni shaitooonnnn...??

mmg ni sume salah anwar berahi-m

p/s :(prngai nuar berahi-m tu.. pun sma gak, hujan turun pun UMNO yg salah, ahli parti mata illuminati sndri yg samseng pecah palak dituduhnye konspirasi UMNO)

Anonymous said...

Apa daa.. daripada dpt pahala nak backup makcik tu, dah dpt dosa pulak kait fitnah dsai yg x terlibat.. taubat admin

Anonymous said...

Taubat la admin.. tak pasal2 dpt dosa free.. apa salah dsai dlm kes ni?

Anonymous said...

Elehai...tu pun ko nak sibuk dia salah eja ke apa ke..lantak dia lah..dia back up family dia..tu yg pentg...bodoh ek ko??

Anonymous said...

admin backup family adik tu kene fitnah.. dah baik dah tu.. dalam masa yang sama admin juga memfitnah orang yang tiada kena mengena dalam kes ni. taubatlah admin biar pun admin ni umno atau pkr, yang tiada kena mengena, usah lah difitnahkan.

Anonymous said...

Mcm menggairahkan ja kuih ni. Hehehe

Anonymous said...

Kuih pukis punya fasal banyak pahala melayang......kihkihkihkih.

Anonymous said...

Nama kuih pukis pun pelik nama nya, rupa nya pun macam pelik juga...macam2 ja nama kuih ni...

Anonymous said...

Aq rase ko ag cacat otaq..tau nak Cari salah orang je..kalau suke mengritik sangat g la cari Si mamat pengedit gambar ue tweet:afiqishak

Anonymous said...

Aq rase ko ag cacat otak...tau nak Cari salah orang..kalau betul ko ni spesis suke mengutuk g tweet ngan budak yg edit gmbr tu afiqishak

Anonymous said...

Betul tu admin... Memang rezeki dari Allah dab bukan dari anwar... Tetapi admin kena ingatkan juga pada pembaca bahawa rezeki juga bukan datang dr umno... Sebab ada org di msia ni yg ingat rezeki itu dr umno... Contohya kalimah " kalau takde umno habisla melayu... Admin pakai ke kalimah tu?... Sebabnya dalam agama melayu ada diajar kalimah tu kepada penganutnya..

Anonymous said...

Kau tu yg mcm cacat otak -,-

Mummy Putri said...

Dosa2 di bulan ramadhan.. isk isk isk...

sihatgojes.blogspot.com

Anonymous said...

Korang nak tau kuih nie jual kat mana? Senang je.. Bukak waiss. Taip jpj Muar.. Bwk kereta smpi jpj.. Ada deret kedai baru yg kosong.. Dtg area ptg adala bazar Ramadhan are tuh.. Kuih nie sedap.. Anak2 suka.. Hari2 seringgit aku beli...

Anonymous said...

semoga rzki kluarga penjual ni bertambah2..dan utk org yg mengata bukan2 & buat fitnah,mereka pun akan dpt "GANJARAN"...

Anonymous said...

Kt tmpat saya dh btaun dh gelemer kuih ni.. tp kt sini pggel kuih pokis.. kuih ni berasal dr tanah jawa... KATENYE LAH... tp mmg sdap... tpung dy ala ala apam balik... sng cter mcm kaya ball n dorayaki... 

Anonymous said...

klu ditempat kami (segaliud / kinabantangan) org yg memfitnah begini sudah lah KIOK (MATI).. kena SANTIT (SANTAU) dh...
kurang ajar betul org begini ni, sabar ajelah...

Anonymous said...

Astaghfirullah , anak die dah habaq ,org lain dah edit la bukannya sebab anak2x makcik tu type error .

Anonymous said...

Kalau betul kuih puki mesti sedap....lazat & tebal....ada aku kesah.

Anonymous said...

Yg plg pelik bila gmbr ni tersebar ada plak yg percaya n tlg viralkan tu.. Aku tak tau mn letak otak org yg percaya benda ni drpd dia jual kuih puki lbh baik jual puki je..

Anonymous said...

kalau guna nama kuih puki pun apa salahnya
rupanya pun ada nak imbas2 puki

Anonymous said...

kalau guna nama kuih puki pun apa salahnya
rupanya pun ada imbas2 puki

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA