networkedblogs

Bersahabat..

VIDEO VIRAL MERDEKA KE-60

Sunday, July 6, 2014

Pelajar Jawab 'Buku Boleh Belacan Boleh' Malu Keluar Rumah! Kini Diejek Rakan..


Susulan tersebarnya video Buku Boleh Belacan Boleh yang menjadi viral di Facebook..adik Syafikah kini berasa malu untuk keluar ke rumah..adik Syafikah kini diejek rakan atas tersebarnya video tersebut...

Apa nak jadilah..kesian pelajar ni..cikgunya pun tak patut...kesian pelajar ni...apa komen anda?

Pengakuan ini telah dinyatakan sendiro oleh akak sedara adik Syafikah ni..bayangkan kalau itu anak anda..apa perasaan seorang ibu bapa melihat anaknya dirakam oleh guri sendiri?

Mungkin bagi guru tu sengaja nak bergurau tapi tindakan itu telah mengundang malu adik Syafikah...sabarlah dik.....

7 comments:

Anonymous said...

Saya sebagai seorang emak pun rasa sedih tengok video tu. apalah yang guru tu fikirkan. memalukan pelajar sendiri. nak bergirau banyak lagi cara.

Anonymous said...

IbuBpanya perlu bertindk tegas demi maruah anak serta sbg pengajaran & ingatn kpd guru yg biadap serta panduan bagi semua. Bawa kemahkamah sivil tuntut gantirugi Rm70,000 & kos mahkamah & peguam turut tuntut drp defendent. Dng cara ini defenden akan cuba selesaikn cepat elak kos mahkamah & guaman plaintif terus meningkat? Bertindak dng manis muka tak perlu marah maki guru itu. Kita perlu lebih bijak urus masaalah kehidupn. Anak pergi sekolah macam biasa. Permohonan maaf guru jangn d layan. Perlu tegas jika tidak org tak hormat kita sebaliknya akan anggap kita boleh d permain. Sekian

Anonymous said...

sikit sikit saman.mcmne nk melayu nk maju.mcne dgn ibubapa dia...
mcm x peka je dgn pelajaran anak dia orang.adik shafikah ni patut diberi kaunseling.anggap ini sbg satu cabaran.

Aduka Tirana said...

Aku stuju je..klu disaman..mmg kes dah close tapi sehingga harini video youtube boleh dilihat..Sampai bila adik Syafika akan malu..sehingga dia dewasa nanti video tersebut masih wujud di Youtube..adakah ketika itu dia dah tak malu? Fikir fikirkan..Adlah lebih baik disaman spy tak ade lagi cikgu2 menyentuh kesensitive pribadian sesorang walupun dia hanya kanak kanak..
Org yg cakap sikit sikit saman tu boleh la cakap, sebab tak kena batang hidung dia..klu kena batang hidung dia baru dia tahu langit itu rendah ke tinggi,.,,baru padan muke

Aduka Tirana said...

Saman je, bia dia tahu langit atau rendah..Video tersebut diupload ke youtube..sampai bila adik syafikah akan dimalukan? selagi video di youtube ade selagi tulah adik syafikah akan malu..Bila dia meningkat remaja atau dewasa..ketika itu dia dah hilang malu ke?

So melayu akan maju apabila pandang kehadapan kearah positif, adakah cikgu tersebut pandang kehadapan dengan memlukan adik Syafikah..

Cakap mmg senang sikit sikit saman..sebb tak kena batang hidung sendiri..tapi klu kena batang hidung sendiri atau ank anda.ape tindakan anda? baru padan muke...

Anonymous said...

Saman dengan orang atas ni skali cakap tak pakai otak, pakai kepala lutut, bodoh nak mampus, hati lagi busuk dari binatang. Tak boley pikir ke tu anak orang yang dijadikan bahan seronok2 engkorang? Seeloknye jatuh kes cabul bawah umur je sume ni.

Anonymous said...

Kalo anak aku la kene mcm tu, aku belasah cikgu tu cukup2 then aku tanya balik "ni muka ko ke belacan?"

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA