networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, August 4, 2014

Ayuh Kita Ingat Kembali Artikel 153...Melayu Jangan Lalai!! #SokongG153 !!!


Maybe ni panjang sgt tapi aku bajet nak email/ sms , wassap spt berikut: 

Salam sahabat-sahabat ,

Semenjak kemenangan terbesar kumpulan tertentu semasa PRU13, sebahagian besar rakyat Malaysia telah lupa diri. Perjuangan menentang rasuah dan kelemahan kerajaan bertukar menjadi kebangkitan luahan hati golongan anti-Melayu dan anti-Islam. Sejarah dan kedudukan Melayu semakin banyak dipersoalkan dengan nada sinis dan penuh kebencian menjelang PRU13 dan pasca PRU13, hati, perasaan & aspirasi Melayu mula dicabar. Hak Bumiputera dan orang Islam rancak dipersoal dan giat dihakis.


Sokongan orang Melayu dipandang rendah oleh SEMUA Parti Politik sejak beberapa tahun yang lalu. Oleh itu RAkYaT Muslim Melayu perlu mengejutkan Malaysia melalui sebuah Gerakan. Gerakan153!

Ini bukanlah satu lagi NGO, mahupun sebuah lagi Parti Politik. Ini adalah gerakan orang Melayu dan Islam untuk menuntut mana-mana pihak menghormati dan memperkasakan agenda Melayu dan Islam. Baik di pihak kerajaan ataupun di pihak pembangkang. 

Ini bukanlah sebuah gerakan mencari wang, ataupun mencari populariti, gerakan ini tidak dipimpin oleh mana2 presiden, timbalan presiden atau naib presiden. Ini adalah gerakan rakyat, gerakan orang2 Melayu yang bersatu hati sepertimana nenek moyang kita yang menentang Malayan Union dulu.

Ini bukanlah gerakan yang akan buat Press Conference tiap-tiap minggu untuk masuk TV. Ini adalah gerakan yang akan bercerita mengenai Keutuhan Melayu dan Islam di kedai-kedai minum, rumah-rumah orang, bawah jambatan, dalam hutan, dalam masjid, tepian jalan, tempat gelap mahupun terang untuk menerangkan kepada anak bangsa betapa pentingnya perjuangan nasionalis itu. Khasnya kepada anak-anak kita yang masih muda.

Saksi VIDEO pengenalan tentang Gerakan153 . Ia merupakan yg pertama dlm beberapa video yg akan keluarkan. 

www.gerakan153.com

Mohon diviralkan, kita perlu zahirkn perpaduan !

Mohon sokongan anda dan rakan-rakan anda utk daftarkan sokongan di laman sensawang yg sama.

Jgn lupa "Like" dan "Follow"
Fb/ Twitter/Instagram: Gerakan153

DEMI ALLAH DAN RASUL

Bersatulah Muslim Melayu

Bersatulah Muslim Melayu

Bersatulah Muslim Melayu

Utk Agama Bangsa Negara


#sokongG153

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA