networkedblogs

Bersahabat..

BUAL BICARA #UMNO71 BERSAMA TAN SRI ANNUAR MUSA

Friday, August 15, 2014

DAP Ancaman Kepada Pemikiran Rakyat Johor...Pertikaikan Kenaikan TOL Punca Harga Hartanah Johor Terjejas...


Apa kejadah perempuan ni nak buat kali ni..dulu pertikaikan kenaikan Tol di CIQ tapi sikit pun tak pertikaikan kenaikan VEP oleh Singapura..

Kali ni cuba meraih publisiti murahan kata kenaikan Tol punca hartanah di Iskandar terjejas...laaa..budak bengong baru nak UP ni tak habis lagi bodohnya..jika harga hartanah terjejas kerana rakyat Singapura tak beli baguslah..banyak peluang lebih kat rakyat kita...kan?

Takkan lah kenaikan Tol buatkan harga hartanah turunkan...kalau turun sebab rakyat singapura tak masuk Malaysia memang tak logik..dan kalau harga pasaran hartanah turun..lagi bagus sebab orang akan berebut beli...sebab harga rendah kan.silap2 YB ni pun ada beli...kan...dan belum pernah berlaku dalam Malaysia ni harga hartanah akan turun...semuanya makin naik..tak gitu?

Barangkali YB ni tak study apa yang akan dilaksanakan oleh kerajaan negeri Johor agaknya..malas nak kupas panjang...bawah ni SEBAHAGIAN usaha yang dilaksanakan oleh kerajaan negeri di Bawah pimpinan Khaled Nordin...jika tak tahu apa2 lebih baik diam dari bising tapi macam haramjadah!

Sejak bila pula Johor bergantung sangat kat pelaburan dari Singapura? diam2 lah YB oi!!!!kalau Harga Hartanah Iskandar Johor ja


JOHOR BARU: A state assemblyman expressed concern that the property market in Iskandar Malaysia would be affected by the increased toll rate at the Johor Causeway.

Senai assemblyman Wong Shu Qi said that she was worried it would hinder people from purchasing properties in Johor. 
“Federal and state policies must be drafted to ensure the growth of Iskandar Malaysia,” she said in a statement. 
She pointed out that Johor heavily relied on Singapore for its investments.

“Singaporean buyers and Malaysians working in Singapore have always been the two main groups that support the property market in Iskandar,” Wong added. Selanjutnya SINI


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA